Nog geen winst in oefenperiode

24 augustus, 2022

Ook in de vierde oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen mocht nog geen winstpartij genoteerd worden. Gezien het feit dat tegenstander JOS Watergraafsmeer in de 3e divisie uitkomt, was dat ook niet meteen de eerste gedachte.

Toch was de eerste levensgrote kans voor Argon, toen de doelman van de thuisploeg na enkele minuten de bal totaal verkeerd uittrapte, maar Dylan Bergkamp wist niet te profiteren. En maar een paar minuten later was er plots de achterstand, toen doelman Juran Doezeman zich liet verrassen door een inzet vanaf de eigen helft, hij stond dus duidelijk wat te ver voor zijn heiligdom. Net voor de eerste waterpauze kwam de gelijkmaker in het boek, toen Jordy Zwaneveld een inzet van richting wist te veranderen waardoor de doelman kansloos werd, maar kort na de onderbreking kwam de thuisploeg weer op voorsprong door een inzet waarbij onze doelman er eerlijk gezegd niet heel goed uitzag.

In de tweede helft was er wat meer felheid en agressie in het spel en dat betekende dat het aardig gelijk op ging, zonder dat het tot heel grote kansen leidde. Halverwege deze helft glipte de linksbuiten ongeveer op de achterlijn langs de back van dienst waarna de voorzet eenvoudig binnen kon worden gewerkt zodat uiteindelijk met 3-1 verloren werd. Bij tijd en wijle waren er aardige momenten te zien geweest, maar duidelijk was ook dat het ontbreken van een aantal vaste basisspelers zeker invloed heeft op de prestaties. Wat dat betreft is het goed dat de echte strijd om de punten pas op 24 september gaat beginnen.

Zaterdag de laatste gewone oefenwedstrijd, thuis wordt de handschoen opgenomen tegen competitiegenoot De Zuidvogels.