Eerste winst nog niet binnen

28 augustus, 2022

De laatste oefenwedstrijd voor de start van de bekerpoule bracht De Zuidvogels naar de Hoofdweg. Deze competitiegenoot was vorig seizoen tot vlak voor het einde kanshebber voor de titel en dat bleek niet onterecht, want zeker in de openingsfase walsten ze zo ongeveer over de thuisploeg heen.

Een weer heel jong Argon bleek, in een wat ander tactisch plan, niet in staat om van meet af aan stevig weerwerk te geven en het was dan ook niet verwonderlijk dat na 7 minuten de eerste treffer van de gasten te noteren viel, ze hadden tenslotte al enkele dotjes laten liggen in die openingsfase, mede door een aantal sterke reacties van doelman Juran Doezeman.
Na een kwartier kroop Argon heel langzaam wat uit de schulp en slaagde er in om meer aandeel in het spel te krijgen. Grote mogelijkheden leverde dit nog niet op, maar er kwam meer evenwicht in de strijd. Toch wisten de gasten de score uit te breiden toen na een klein half uur een uitverdedigde cornerbal vanaf de rand van het strafschopgebied hard langs de eerste paal werd binnen geschoten. De 0-2 voorsprong was gezien het beeld van de eerste helft bij rust een juiste afspiegeling te noemen.

Na rust plots een ander spelbeeld. Mede door enkele wissels stond er nu een nog jonger team binnen de lijnen, dat echter in staat bleek om fel jagend de gasten in de verdediging terug te drukken. Kansen kwamen er nu wel, maar die omzetten in doelpunten bleek deze fase te veel gevraagd, al had de Huizense doelman bij een aantal situaties niet over geluk te klagen. Het was daarom jammer te noemen, dat Zuidvogels een kwartier voor tijd nogmaals tot scoren wist te komen toen na een hoekschop een verdedigend hoofd voorbij de tweede paal de bal miste waardoor een aanvaller de bal in de korte hoek kon binnen werken. De spirit bleef er echter in zitten en middels een strafschop, benut door Justin Schouten, werd in ieder geval de eretreffer gescoord terwijl de bal na doorjagen op de doelman ook nog eens van de doelpaal terug stuitte.

Het is duidelijk, dat het elftal door de langdurige blessures van een handvol sterkhouders het zeker op fysiek vlak moeilijk heeft, maar gelukkig zijn er ook veel momenten aan te wijzen waarop te zien is dat er ook in deze samenstelling behoorlijk gevoetbald wordt. Wat dat betreft is de hoop er, dat de bekerwedstrijden die er nu aankomen als verlenging van de oefenperiode nog voor verbetering kunnen gaan zorgen eer de strijd om de punten gaat beginnen.