AFC MO15 - Argon MO15 levert gelijkspel op

10 september, 2022

Na een superstart van 3-1 winst vorige week op de meisjes van CSW MO15-1 mochten onze meiden aantreden op het mooie complex van AFC in Amsterdam.

Vol adrenaline begonnen ze dan ook aan deze wedstrijd, wat al snel een zware dobber bleek te zijn. Gelukkig was Argon voorzien van een zeer alerte keepster, die haar vrouwtje wel stond. Esmee wist menige bal uit de netten te houden, wat daardoor toch ook weer openingetjes in het veld creëerde.
Naomi opende de eerste aanval, die net tekort kwam voor een krachtig schot op het doel van de tegenstander. In de 32ste minuut weet Michelle door een zeer goede aanname, de bal fantastisch over de keepster van AFC te werken, en stond het ineens 0-1 voor Argon. Dit gaf weer hoop aan onze Argon tijgers, en sterkte het team weer wat aan. Noor had ook een mooi afstandsschot, die helaas net naast ging.

In de rust is er heel wat gewisseld, dat moet ook wel met zo’n groot team van 17 fanatieke meiden.

De 2e helft startte AFC weer sterk, en moest Argon achter de feiten aanrennen. Op dit moment was er ook even een besef dat de eerste klasse waarin ze nu spelen toch niet echt het moment was om tussendoor stil te gaan staan….
Bij AFC wisten de meiden elkaar blindelings te vinden en werden hiervoor beloond met een mooi doelpunt over de keepster van Argon heen, 1-1.
De scheidsrechter was ook vroeg naar bed gegaan die avond hiervoor, want iedere kleine overtreding werd ook voor gefloten, en zo verloor Argon een aantal keren onnodig de bal. Gelukkig was keepster Eline ook wakker, en hield tussendoor heel wat ballen tegen.
Vlak voor tijd bood zich nog een kans aan, spits Nikki nam de bal goed op haar slof en haalde uit richting het doel, maar helaas kwam de bal vol op de lat. Hiermee kwam ook een einde aan deze wedstrijd, en mogen de meiden uit Mijdrecht zeer blij zijn met een gelijkspel van 1-1.

Aankomende zaterdag gaan ze weer naar de Boelelaan, maar dan zoeken ze SC Buitenveldert op, en gaan ze weer proberen om er een winstgevende pot van te maken.