MO15-1 KAMPIOEN

09 oktober, 2022

Zaterdag 8 oktober 2022, de meiden hadden nog maar 1 punt nodig om kampioen te worden, maar dat ging niet vanzelf. Op veld 1, met veel publieke ondersteuning gaat het gebeuren.

Vol spanning en zin begonnen de meiden de wedstrijd tegen de meiden van SDW uit Amsterdam. Argon op de 1e plaats, zij op de 3e plaats. Het ging er meteen spannend aan toe, SDW wilde van Argon winnen!
Argon was met een voltallig team, en gingen meteen in de aanval. De linksbuiten van Argon kreeg al vrij snel een kansje, maar de pittige meiden van SDW wisten deze weg te werken. In de 10e minuut weet SDW het middenveld van Argon vrij simpel te doorbreken, en krijgt de spits een 1 op 1 met de keepster van Argon, en scoort! 0-1.
Wat een spanning al zo vroeg in de wedstrijd, ze staan achter. Het is heel hard werken voor alle 22 meiden op het veld, maar Suze weet Naomi in de 18e minuut te vinden voor het doel, en Naomi maakt de stand gelijk! 1-1.
SDW laat het hier niet bij zitten, en ze proberen keer op keer door te breken op het middenveld, maar gelukkig staat Esmee voor het doel, en weet een paar goeie schoten weg te werken, zo gaan ze met een gelijke stand de rust in.

De trainers geven de meiden hun wekelijkse peptalk, en zorgen ervoor dat ze erin blijven geloven.

Argon start fel in de 2e helft, Michelle weet Abby te vinden met een mooi stiftje, helaas eindigt die tegen de zijkant van het doel. Het lijkt of Argon sterker wordt, ze hebben meer balbezit, en proberen wat meer aan te vallen. Maar SDW blijft ook knokken.
Esmee, die nu het middenveld versterkt, weet Nikki te vinden, en Nikki schiet een mooi schot op het doel, helaas staat daar een goeie keepster die de bal uit het net weet te houden.
1-1 is genoeg voor Argon, maar het zou wel fijn zijn als er nog een doelpuntje bij zou komen. SDW krijgt weer een kans, helaas voor hun stond er 1 buitenspel en wordt hun doelpunt afgekeurd. Er volgen nog een aantal mooie acties voor het doel van SDW, maar de keepster zit goed in de wedstrijd en weet weer talloze ballen weg te werken. Zo krijgt SDW ook nog een prachtige kans, maar ditmaal weet keepster Eline de bal weg te werken.
De spanning is niet te doen, wat een felheid op het veld van beide ploegen, erg leuk om naar te kijken. Noor schiet een prima corner vanaf rechts, die komt bij de schoen van Nikki terecht, en zij weet te scoren eindelijk!!! 2-1 voor Argon. Ook Abby weet zich nog vrij te lopen, en schiet een lekker hard schot op het doel, en weer weet de keepster de bal weg te tikken, zelfs in de rebound daarna staat ze weer in de weg.
Het blijft tot de laatste minuut spannend. Michelle speelt uit het niets nog een prachtige lob, die wij al hadden geteld als doelpunt, maar weer weet de keepster haar lange vingers tegen die bal aan te tikken, en scoort ze niet. 
Gelukkig gaat daar de fluit van onze scheidsrechter Argon, het is voorbij!!

De meiden zijn Kampioen van periode 1. Gefeliciteerd kanjers, van de 3e klasse naar de 1e klasse, en dan kampioen worden!! Echt top.
Waar worden ze de volgende periode ingedeeld?? Binnenkort zullen we het weten, en gaan de meiden weer verder waar ze gebleven zijn, maar voor nu, feest met champagne, patat van Argon, taart van bakker de Kruijf, een mooie kampioensschaal van perfectPlan de kledingsponsor van dit team en mooie bloemen van Brenda van Zijdelfleur.


Terug naar het overzicht