Verklaring bestuur sv Argon / UPDATE!!

22 februari, 2019

Het bestuur van SV Argon heeft kennis genomen van het artikel in het AD van hedenochtend, 22 februari 2019. In dit artikel worden enkele spelers van Argon 1 geciteerd. Die spelers hebben aangegeven niet meer met de hoofdtrainer van Argon te willen samenwerken vanwege uitspraken van de trainer die door hen als racistisch worden bestempeld. Het bestuur herkent zich niet in het beeld dat van haar hoofdtrainer wordt geschetst. Het bestuur is bekend met hetgeen tijdens de wedstrijd tegen WVHEDW zou zijn gezegd door de trainer, maar het bestuur is niet bekend met andere feiten of omstandigheden.

Naar aanleiding van de gebeurtenissen van afgelopen zaterdag tijdens de wedstrijd WVHEDW - Argon heeft het bestuur de afgelopen dagen uitvoerig en diepgaand met alle betrokken partijen gesproken. Tevens heeft er afgelopen dinsdag een gesprek plaatsgevonden tussen de hoofdtrainer en de spelersgroep. De hoofdtrainer heeft aangegeven dat hij zich uiterst ongepast heeft uitgelaten richting een paar spelers en de trainer van WVHEDW, dat hij dat niet had moeten doen. Dinsdagavond in het gesprek met de spelersgroep heeft hij zijn welgemeende excuses aangeboden. 

Op basis van deze gesprekken heeft het bestuur het volgende besloten:
• Het bestuur betreurt en neemt afstand van de uitspraken gedaan door de hoofdtrainer.
• De hoofdtrainer heeft hiervoor een schriftelijke berisping gekregen.
• Het bestuur en hoofdtrainer hebben excuses gemaakt richting WVHEDW.
• De hoofdtrainer blijft aan als trainer van de A selectie.

Het bestuur respecteert, maar betreurt het besluit van een aantal spelers om niet meer voor Argon te willen uitkomen.  

Bestuur SV Argon


UPDATE 19:00 uur
Het blijkt, dat na nieuw overleg de totale spelersgroep heeft aangegeven het vertrouwen in de samenwerking met de trainer te hebben verloren.
Gezien deze nieuwe situatie beraadt het bestuur zich momenteel over de te nemen stappen om tot een oplossing van het probleem te kunnen komen.

Bestuur sv Argon


Terug naar het overzicht