Slordig spel en fouten doen Argon de das om

29 januari, 2023

Argon is er niet in geslaagd om Olympia in Gouda punten af te snoepen, slordig spel en persoonlijke fouten zorgden er voor dat de thuisploeg geen moment in gevaar is geweest. Alleen in de laatste minuut wist Argon te scoren en dat was te laat om de opgelopen 3-0 achterstand in te lopen.

Al in minuut 13 kwam Argon op achterstand, de linkerspits kwam na een overtreding op Raoul van Wijk in balbezit, scheidsrechter Greveling weigerde te fluiten, de bal ging naar rechterspits van de Berk en die profiteerde van de dwaling van de referee met een diagonaal schot, 1-0. Argon kon daar heel weinig tegenover stellen, het spel was slordig en van blauw naar blauw spelen lukte ook niet al te vaak. We zagen een te slap schot van Max Oliemans die keeper Mees van den Berg voor het oprapen had en een mogelijkheid voor Sven Beek maar die was ook voor de keeper. Vlak voor rust deed Olympia nog een poging maar de bal schoof over de kruising in het vangnet.

Met goede bedoelingen begon Argon aan de tweede helft, Max Oliemans mikte te hoog en aan de andere kant moest Juran Doezeman gestrekt naar de hoek om een tweede treffer te voorkomen. Het was slechts uitstel van executie want nadat Jordy Zwaneveld de plaats had ingenomen van Siep Keulemans kon Olympia weer scoren na een persoonlijke fout, na simpel balverlies in het linker defensieblok nabij de achterlijn werd de bal door Swerts tussen de benen van Doezeman door gespeeld. Daarna probeerde Argon met hard werken in aanvallend opzicht het de verdediging van de thuisploeg moeilijk te maken. Dat gebeurde ook wel maar het was allemaal te slordig. Erkelly de Sa was een paar keer gevaarlijk, een schot werd door de keeper tot hoekschop verwerkt, een andere poging ging net naast en ook Sven Beek mikte te hoog. Even later kon opnieuw een inzet van De Sa door de keeper met de voet van de doellijn gehaald te worden. Met nog een klein kwartier te gaan verlieten De Sa en Raoul van Wijk het veld, Dylan Bergkamp en Mika  Keizers maakten hun opwachting. Maar daarna werd er weer een cadeautje uitgedeeld in de verdediging, door de bal naar een speler met de verkeerde kleur kleding te spelen kon de thuisploeg via el Adchi simpel naar 3-0 uitlopen. In de slotfase een opleving van Argon, Mika Keizers zag zijn schot door de doelman gekeerd, maar een minuut later had deze geen antwoord op een uithaal van Dylan Bergkamp 3-1. In minuut 90 een nog een vrije trap voor Argon, Bergkamp zag vervolgens de bal via de paal achter gaan waarmee een teleurstellende wedstrijd een passende afsluiting kreeg. 

Zaterdag speelt Argon thuis tegen Monnickendam.


Terug naar het overzicht