Kop eraf in hoofdklasse!!!

29 januari, 2023

Dat de meiden van de MO15-1 kunnen voetballen en hard werken hebben ze afgelopen 2 periodes wel laten zien. Na 2 keer periode kampioen te zijn geworden in de eerste klasse zijn ze gepromoveerd naar de hoofdklasse.

Afgelopen zaterdag mochten ze het uit op nemen tegen de sterke meisjes van SDO te Bussum. Spannende dag, hoofdklasse, en 4 afwezigen aan de kant van Argon.

De wedstrijd begon sportief en meteen aanvallend van beide kanten. SDO breekt ook door en gaat op het doel af, maar daar is Isa, de altijd betrouwbare verdedigster die de bal mooi weet weg te werken, Argon is gewaarschuwd.
Ze stonden meteen op scherp, want direct na de aanval maakt Argon gebruik van de ruimtes en de bal weet Nikki te bereiken en zij weet de bal keurig in het doel van SDO te werken. 0-1 voor Argon
Het is spannend, de meiden zijn aan elkaar gewaagd, SDO weet iets beter over te spelen en kreeg daardoor weer een goeie kans, het was een rommeltje voor het doel, maar keepster Eline geeft goeie druk en de bal werd gelukkig ernaast geschoten.
En weer een aanval, mooie voorzet op het hoofd van de SDO spits, Eline weet deze te stoppen. Het blijft moeilijk achterin, waardoor SDO een doelpunt weet te maken uit een goed genomen corner, 1-1.
Argon staat weer op scherp en gaat er weer voor, mooie opbouw vanuit het middenveld, de bal gaat naar Noor die een goeie kans had om te scoren, helaas raakte ze de bal niet goed waardoor ze naast schoot. Vlak voor rust kreeg Isa een bal lelijk in haar gezicht, gelukkig kon ze nog door spelen.

De rust werd benut voor goeie peptalk van de coaches, ze hadden gewoon kans om te gaan winnen. De meiden werden wel op hun conditie getest, want met 1 wissel en een grote druk was het toch lastig om weer op voorsprong te komen. Dit lukte dan ook niet, SDO weet te scoren via de paal, Eline zat erbij, maar dit was pech: 2-1 SDO.
Maar opgeven is geen optie, dus de meiden bleven strijden. Van daaruit kregen ze ook een corner, die Noor prima voor het doel wist te werken en Michelle de bal net naast kopte, wat een pech.
Het bleef nog even spannend, met acties van beide kanten, de meiden hadden gevochten als echte Argonauten, helaas was dit niet genoeg en blies de scheidsrechter de wedstrijd af.

Aanstaande zaterdag, 4 februari, om 11.45 uur mogen onze meiden het opnemen tegen het sterke Kampong waarbij ze wel wat support kunnen gebruiken, dus tot zaterdag!


Terug naar het overzicht