Argon sprokkelt moeizaam drie punten

04 februari, 2023

De thuiswedstrijd tegen Monnickendam heeft Argon winst opgeleverd, het scoreverloop was een beetje bizar, na twintig seconden (volgens scheidsrechter Aad Hilgersom) stond er al een 1-0 stand op het bord. Het publiek moest daarna nog ruim 90 minuten wachten want pas in blessuretijd werd het door een foutje van de overigens uitstekende doelman Luc Boontje 2-0.

Bliksemstart
Na de aftrap kwam de bal op rechts in bezit van Dylan Bergkamp die passte op Max Oliemans die schoot de bal vervolgens via binnenkant paal binnen, onbereikbaar voor keeper Boontje van Monnickendam 1-0. Een minuut later wederom een grote mogelijkheid voor de thuisploeg toen Max Oliemans passte op Sven Beek maar zijn schot met binnenkant voet was te slap en houdbaar. Daarna kwam Monnickendam regelmatig naar voren, eerst zagen we een poging van Kik Braspenning maar uit vrije positie schoot hij naast. Een minuut later moest Argon doelman Sam de Haan bij een poging van Amine Aboutaleb ingrijpen en bij een actie nabij de achterlijn van Bas Blok kwam De Haan ook als overwinnaar uit de strijd. Hetzelfde spelbeeld even later nu een poging van spits Daan Pruim die werd ook door Sam de Haan onderschept. Daarna zagen we weer pogingen van Argon na een half uur spel, een pegel van Max Oliemans werd een prooi voor doelman Boontje en een minuut later was er een poging van Siep Keulemans, Boontje was verslagen maar de bal ketste op de paal. Het laatste wapenfeit voor het rustsignaal was een schot van Max Oliemans die op aangeven van Bergkamp hoog over schoot.

Weer paal en kruising
Het is wedstrijden lang een vast gegeven, paal en lat blijken nog steeds bij de meeste wedstrijden een hindernis te zijn. Ook vandaag weer, een schot van Dylan Bergkamp ging via de kruising over en na een mislukte onderschepping van verdediger Sijmen de Waart ging de bal, gelukkig voor Monnickendam, via de paal achter wat Argon een hoekschop opleverde. Doelman Sam de Haan had de tweede helft weinig te doen, alleen een diagonaal schot moest hij tot hoekschop verwerken. Bij Argon zagen we nog pogingen van Siep Keulemans (over) en ook een vrije trap van Bergkamp (over). Een kwartier voor tijd konden Siep Keulemans en Sven Beek gaan douchen, Marwin Samseer (voor het eerst weer inzetbaar na een jaar blessureleed)en Tim Waning kwamen in het veld. Ook werd even later de moegestreden Max Oliemans vervangen door Achraf Merroun. Scheidsrechter Hilgersom had de intentie om deze sportieve wedstrijd geen kaarten te trekken maar een charge op Bergkamp leverde uiteindelijk toch een gele kaart voor Dion Linger op. In blessuretijd werd pas de winst door Argon veilig gesteld. Doelman Luc Boontje liep met de bal aan de voet richting eind strafschopgebied, invaller Achraf Merroun ontfutselde hem de bal en kon vervolgens in het verlaten doel voor de 2-0 tekenen.

Zaterdag reist Argon af naar Nunspeet.


Terug naar het overzicht