Argon haalt drie punten op in Nunspeet

11 februari, 2023

Argon heeft revanche genomen op Nunspeet, de thuiswedstrijd werd destijds met een schitterend genomen vrije trap door Nunspeet in een 0-1 winst omgezet. Nu op bezoek in Nunspeet heeft Argon de rollen omgedraaid, na een moeizaam eerste kwartier kreeg Argon meer zelfvertrouwen en scoorde men vlak voor rust de 1-0. Na de thee liep men in vier minuten uit naar 0-3, Nunspeet bracht het nog tot 1-3 maar Argon stelde daarna de zege veilig door tien minuten voor het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Peter de Waard de 1-4 op het bord te zetten.

Onder druk
Het begin van de wedstrijd was Nunspeet vrij gevaarlijk met een paar goede mogelijkheden, bij een inzet van dichtbij kon de Argon sluitpost Juran Doezeman de bal tot hoekschop verwerken. Ook bij een hoekschop kon Doezeman tijdig ingrijpen. De aanvallen van Nunspeet werden gekenmerkt door veel hoge ballen voor het doel waar de lange spitsen geprobeerd werden in stelling te brengen. Vooral hoekschoppen, hoge ballen richting de tweede paal is het handelsmerk van de thuisploeg. Argon had de wedstrijdbeelden kennelijk goed bestudeerd want in dit duel was deze strijdwijze niet echt succesvol. Argon kwam in aanvallend opzicht steeds beter uit de verf, de deze middag zeer actieve Dylan Bergkamp lost een schot vanaf links die een hoekschop opleverde, echter de assistent honoreerde dat niet en gaf een achterbal. Schoten van Bergkamp en ook Oliemans gingen even later naast. Een vrije trap van Dylan Bergkamp kon keeper Niebeek wegslaan met een assist van een verdediger waardoor er net geen Argonvoet tussen kwam. Nadat enkele pogingen van Argon over de doellat scheerde en een vrije trap van Bart van der Voort eindigde in de muur was het vlak voor rust eindelijk raak voor Argon, een aanval waarbij Sven Beek de bal wist te veroveren en Justin Schouten de ruimte kreeg om af te drukken, onhoudbaar voor doelman Jardi Niebeek sloeg de bal precies in de kruising tegen het net 0-1.

Argon drukt door
Hoewel Nunspeet de tweede helft probeerde Argon onder druk te zetten leverde dat nog geen doelpunten op, het was Argon die in aanvallend opzicht en met soms leuke combinaties het spel van de thuisploeg ontregelde. Een schot van Sven Beek kon keeper Niebeek nog tot hoekschop verwerken, maar een minuut later was de sluitpost kansloos toen Sven Beek door goed storend werk de bal wist te veroveren en met een steekpass Max Oliemans vrij speelde en die scoorde onhoudbaar 0-2. Vijf minuten later was het al weer raak, nu was het Siep Keulemans die Max Oliemans in scoringspositie bracht: 0-3. Maar twee minuten later was er weer hoop voor Nunspeet, een vrije trap vanaf links werd door de lange verdediger Andrew Galea onhoudbaar ingekopt 1-3. Nunspeet probeerde daarna nog wel door te drukken maar het kwam niet verder dan een kopbal van Vincent Huisman die in handen van Doezeman terecht kwam. Met nog een kwartier te gaan kwam Erkelly de Sa in het veld voor Jordy Zwaneveld. Even later wisselde coach Ludo Pistorius ook Siep Keulemans, Max Oliemans en Sven Beek. Tim Waning, Mika Keizers en Marwin Samseer namen hun plaats in. Vlak na de wissels kwam de bal in bezit van Dylan Bergkamp die ongehinderd rechtdoor kon snellen en vervolgens afdrukte, door de voet van een verdediger veranderde de bal van richting waardoor keeper Niebeek kansloos was, 1-4. Vier minuten voor tijd was De Sa iets te laat met ingrijpen, scheidsrechter De Waard deponeerde de bal op de stip, invaller Maikel van der Wijk schoot hard in maar Juran Doezeman koos de goede hoek en kwam als overwinnaar uit de strijd. In de laatste minuut had Mika Keizers nog een leuke actie in huis, over links speelde hij zich vrij maar zijn inzet ging net naast. In deze wedstrijd stonden deze keer zowaar geen paal of lat in de weg.

Een verdiende overwinning en na twee zaterdagen vrij op 4 maart thuis tegen Roda ’46 Leusden.