Argon neemt revanche op Roda ’46

04 maart, 2023

Argon heeft de eerder geleden nederlaag in Leusden goed gemaakt, in een enerverende wedstrijd wist Argon met 2-1 een overwinning uit het vuur te slepen. In de eerste helft heeft Argon eigenlijk geen kansen aan de ploeg van de ex-Argon trainer Mark Wietsma weggegeven, op een schot op de paal na. In een boeiende tweede helft werd er in zeven minuten drie maal gescoord. Vooral de slotfase was spannend met daarin tien minuten extra, maar Argondoelman Juran Doezeman hield Argon in die slotfase op de been met enkele spectaculaire reddingen.

Lat en paal
De eerste tien minuten was het Roda dat in aanvallend opzicht van zich deed spreken, maar alleen een afstandsschot van Nassim Barkoki (prooi Argonkeeper) en een vrije trap van Mano Bakkenes (net naast) werden geproduceerd. Na een kwartier konden we goede mogelijkheid van Argon noteren, een voorzet van Dylan Bergkamp eindigde met een kopbal van Max Oliemans op de lat, de bal werd daarna weer ingebracht door Siep Keulemans waarna Max Oliemans een omhaal ineens produceerde maar de bal ging naast. Drie minuten later weer een actie van Oliemans maar keeper Daan Broere redde met de voet ten koste van een hoekschop, Bergkamp zette voor maar Justin Schouten kopte net naast. Daarna volgde een fase van Argon waarbij het overspelen van blauw naar blauw wat moeizaam verliep. Bakkenes schoot van dichtbij op de paal, een vrije trap van Barkoki had ook geen succes en een poging van Wallet ging ook voor Roda naast de verkeerde kant van de paal. Omar Touhami schoot vervolgens in de handen van Doezeman en dat deed aan de andere kant ook Sven Beek namens Argon bij de Leusdense sluitpost. In de laatste minuut voor rust drie corners op rij voor Argon waarvan de eerste het meest gevaarlijk was, Bergkamp zette voor waarna een kopbal van Cas Jansen door een verdediger van de doellijn gehaald moest worden om zo een treffer te voorkomen.

Drie doelpunten in zeven minuten
In de beginfase van de tweede helft kwam Roda goed uit de startblokken maar de defensie van Argon bleef overeind. Storend werk van Max Oliemans bracht Siep Keulemans in stelling en die verraste keeper Broere door hard in te knallen, 1-0. Een paar minuten later weer een hoofdrol van Max Oliemans, hij ging recht op doel af maar kwam in botsing met keeper Broere. Na blessurebehandelingen trok scheidsrechter Robin Punt geel voor keeper Broere en deponeerde de bal vervolgens op de stip. Justin Schouten verzilverde deze mogelijkheid, 2-0. Toch produceerde Roda al snel de aansluitingstreffer, de verdediging van Argon was even ontregeld en Mano Bakkenes profiteerde, 2-1. Er volgde een hectische slotfase, invaller Koning produceerde een knap schot maar keeper Doezeman pareerde de bal. Vervolgens een paar wissels, Sven Beek en Erkelly de Sa gingen naar de kant, Tim Waning en Tygo Limburg waren de vervangers. Roda bleef drukken met kansen voor Touhami (voorlangs) en Riphagen (keeper). Ook werd Max Oliemans nog vervangen door Marwin Samseer. Bas Boelhouwer kopte in de slotfase nog rakelings naast op aangeven van Bergkamp en een vrije trap van Bergkamp kon door keeper Broere worden gestopt. In de tien minuten extra speeltijd kreeg Roda nog een drietal mogelijkheden om alsnog de score gelijk te trekken maar Juran Doezeman groeide uit tot de held van de dag met zeer spectaculaire reddingen! Bergkamp zag in de toegevoegde tijd een overtreding door scheidsrechter Punt ‘beloond’ worden met een rode kaart.

Zaterdag a.s. gaat Argon op bezoek bij Zuidvogels in Huizen.


Terug naar het overzicht