Argon laat de punten in Huizen

11 maart, 2023

Argon is er niet in geslaagd om het De Zuidvogels echt lastig te maken, een gedecimeerde aanval (schorsing en blessures) was er de oorzaak van dat er aanvallend opzicht weinig te beleven viel. In de eerste helft beperkte Argon zich tot ‘tegenhouden’ en bleef het scorebord blanco. Al snel in de tweede helft werd het 1-0 voor de thuisploeg en met nog een half uur te gaan stond het 2-0. De resterende tijd knokte wel Argon maar meer zat er deze middag niet in.

Weinig actie
De eerste helft kon Argon in aanvallend opzicht geen vuist maken, De Zuidvogels had een licht overwicht en kreeg wel enkele mogelijkheden, in de beginfase schoot Martijn Koelewijn vanaf de achterlijn op het Argondoel maar Juran Doezeman lette goed op en kon de bal over de doellat tikken. Even daarna weer een aanval over rechts maar de voorzet kon net niet door Younes Akhiat worden verzilverd. Bij het verdedigen van die voorzet moest Bart van der Voort geblesseerd afhaken, Tygo Limburg was zijn vervanger. Na een half uur zag het er gevaarlijk uit, weer bij een vrije trap vanaf de achterlijn maar de bal schoot voorlangs het Argondoel. Daarna zagen we een aantal hoekschoppen voor de thuisploeg maar Nigel van Zelst mikte te hoog en andere mogelijkheden werden door de Argon defensie weggewerkt. Vlak voor het rustsignaal van scheidsrechter Benlamkaddem twee kansen voor De Zuidvogels, een voorzet kwam op de lat en in de rebound schoot Jorni Camps weer op doel maar Juran Doezeman greep goed in. Een hoekschop werd door de lange verdediger Tim Horsmeier voorlangs gekopt.

Snel op achterstand
Bij het begin van het vervolg kwam Argon al snel op achterstand, een vrije trap kwam bij de tweede paal terecht en daar stond opnieuw Tim Horsmeijer klaar, hij kopte nu wel raak, 1-0. Nadat Ricardo Tat hoog over schoot leverde een overtreding op Cas Jansen een vrije trap op, Tim Waning mikte laag bij de eerste paal maar keeper Danny Versteegt kon redden ten koste van een hoekschop. Daarna zette De Zuidvogels de puntjes op de i, een voorzet van rechts werd door Imar Kort (ex-Argon) verzilverd, 2-0. Een actie daarna van Max Oliemans had bijna succes maar keeper Versteegt greep in. Daarna werden Tim Waning en Marwin Samseer vervangen door Mika Keizers en Rida Ziani. In aanvallend opzicht zagen we nog een actie van Bas Boelhouwer die de bal voor gaf, Erkelly de Sa kopte goed in maar de bal schoot voorlangs. Een vrij trap van Huib van Eijnsbergen verraste keeper Doezeman, echter de doellat bracht redding. In de slotfase paste Ludo Pistorius nog een dubbele wissel toe, Joseph Akutei en Achraf Merroun kwamen in het veld voor De Sa en Siep Keulemans. Doelpunten vielen er in de slotfase niet meer en dus moest een gehavend Argon met lege handen de bus weer in.

Zaterdag weer een belangrijke wedstrijd: thuis tegen FC De Bilt.


Terug naar het overzicht