Argon pakt belangrijke zege in slotfase

18 maart, 2023

In de bijzonder spannende eerste klas waar veel ploegen vrezen voor het vege lijf vanwege de verzwaarde degradatie aan het eind van het seizoen heeft Argon een nipte en zwaarbevochten overwinning weten te behalen op het op gelijke hoogte staande FC De Bilt. Gezien de kansen over de gehele wedstrijd kan de zege verdiend genoemd worden, maar als de beslissende treffer diep in blessuretijd valt kan men zich de teleurstelling bij de bezoekers wel enigszins voorstellen.

Langs de kant tussen het in redelijk aantal opgekomen publiek stond weer een handvol geblesseerde basisspelers, terwijl ook Dylan Bergkamp vanwege een schorsing zijn laatste wedstrijd uit moest zitten. Zij allen zagen Argon zeer sterk starten en al na vijf minuten leek dat rendement op te leveren toen Siep Keulemans over de linkervleugel doorbrak en de bal keurig voor de voet van de inlopende Bas Boelhouwer legde. Tot afgrijzen van het Mijdrechtse deel op het complex spatte de inzet echter via de kruising van paal en lat weer terug het veld in. Slechts een minuut later waren beide spelers wederom betrokken bij een kans, maar nu was het resultaat nog erger: de inzet van Bas Boelhouwer rolde via de rechterpaal achter doelman De Renner langs over de doellijn en ging via de linkerpaal weer het doel uit, hoeveel pech kun je hebben. Een eerste reactie van de gasten kwam na 8 minuten spelen, maar het schot van Tycho de Wit verdween langs de paal richting reclameborden. In het verdere verloop van de eerste helft bleef Argon de ploeg met een licht veldoverwicht, zonder dat het veel grote kansen opleverde. Een schot van Tim Waning werd na een klein half uur tot hoekschop verwerkt, aanvoerder Justin Schouten zag tien minuten later zijn inzet nog net door een verdedigend been geblokt worden en in de terecht toegekende ruime blessuretijd leek Max Oliemans de score dan toch te openen toen hij goed doorging, maar het laatste balcontact was net iets te hard waardoor de doelman ten koste van een hoekschop redding kon brengen.

Na rust werd het spelbeeld langzaamaan wat gelijkmatiger, ook De Bilt kwam nu tot doelpogingen waarbij de inzet van Imoussaten in minuut 51 niet echt ver over de doellat boven Juran Doezeman ging. Tien minuten in de tweede helft kon weer een grote kans voor Argon genoteerd worden, uit een voorzet van Tim Waning kon de mee opgekomen Tygo Limburg vrij inkoppen, maar doelman de Renner had een passende redding ten koste van een hoekschop in huis. Halverwege de tweede omloop leek Erkelly de Sa door te kunnen breken, maar de snel uitkomende doelman wist de bal buiten zijn strafschopgebied net voor de voeten van de Sa weg te werken. In de slotfase leek De Bilt zich eerder met een gelijkspel tevreden te stellen dan Argon en kwam men wat minder in aanvallend opzicht aan de bak, al was een scherpe voorzet van Van Doorn in minuut 85 waar geen ploeggenoot een voet tegenaan kon krijgen toch een teken dat men rekening moest blijven houden met een tegenstoot. Als antwoord hierop ging Max Oliemans er over de linkervleugel vandoor waarna zijn trekbal door de ingevallen debutant Jayden Zschuschen (zoon van de legendarische spits van Argon zondag rond de eeuwwisseling) net niet op de juiste wijze geraakt kon worden waardoor het leer uit de doelmond kon worden gewerkt. Toch kwam de winst in de ook nu weer ruime blessuretijd (links en rechts was er door de strijd nogal eens een verzorger opgeroepen voor herstelwerkzaamheden) bij Argon terecht toen een lange trap van doelman Juran Doezeman de bal in bezit bracht van Max Oliemans, die het lijf aan lijf gevecht met zijn verdediger wist te winnen en de bal tussen de benen van de doelman stuurde voor de 1-0. Dit tot grote vreugde van spelers en publiek, die echter toch nog een keer de adem in moesten houden toen de gasten na de aftrap massaal naar voren trokken, maar de scrimmage die dat opleverde kon worden beslist door de bal met een ferme trap richting de tribune te werken.

Deze belangrijke zege bracht de ploeg naar plek 7 op de ranglijst, maar gezien de minimale verschillen kan nog lang niet gedacht worden dat de problemen achter de rug liggen, er zal in de resterende 8 wedstrijden nog menig resultaat gehaald moeten worden om die conclusie te kunnen trekken.

Zaterdag wacht met de reis naar SDC Putten (dat met 3 punten meer op plek 6 bivakkeert) de eerste horde richting de eindstreep.


Terug naar het overzicht