Argon wint verdiend bij SDC Putten

25 maart, 2023

In een aantrekkelijke en spannende wedstrijd heeft Argon met 1-2 gewonnen van SDC Putten en daarmee revanche genomen voor de eerder geleden thuisnederlaag. Hoewel de weersomstandigheden de eerste helft meevielen was het in het vervolg vooral in de laatste twintig minuten noodweer. Maar toen stond de eindstand al op scorebord. De eerste helft was de thuisploeg eigenlijk de bovenliggende partij, zij scoorden na een kwartier de 1-0 en die stand leek de ruststand te worden. Echter Argon sloeg in minuut 44 en in de toegevoegde tijd toe.

Drie doelpunten
De eerste helft vielen dus de doelpunten, het eerste schot op doel was van Dylan Bergkamp, een afstandsschot werd een gemakkelijke prooi voor doelman Thodorie Velanas. De mooiste kans was na een klein kwartier toen Daan Wieringa van dichtbij over schoot. Aan de andere kant was er een poging van Bas Boelhouwer die ook in het vangnet terecht kwam. Na 18 minuten opende Putten de score. Balverlies nabij de zijlijn was er de oorzaak van dat Kevin Schmid in balbezit kwam en de bal voor het doel bracht, Jesse Schuin stond vrij bij de tweede paal en scoorde de 1-0. Halverwege de eerste helft een prima inzet van Vincent ter Burg maar Juran Doezeman greep goed in. Even later na een vrije trap van Putten, greep Doezeman ook in na een knappe kopbal. Daarna kwam Argon in aanvallend opzicht meer in beeld, bij een uitval van Max Oliemans kon de keeper van Putten tijdig ingrijpen. In minuut 44 weer een gevaarlijke situatie voor het doel van Putten, bij een voorzet van Dylan Bergkamp botste keeper Velanas tegen Tygo Limburg, liet de bal los waardoor Max Oliemans voor de gelijkmaker kon zorgen, 1-1. Daarna volgde een blessurebehandeling van de keeper. In de toegevoegde tijd zorgde opnieuw Max Oliemans voor vreugde bij de Argon aanhang, een pass van Jordy Zwaneveld bereikte de Mijdrechtse spits die na een lange solo de keeper verschalkte door tussen de benen door te scoren, 1-2.

Veel wissels
De tweede helft veel wissels, Coach Bakker van Putten wisselde vier spelers, waaronder ook de geblesseerd geraakte doelman, hij werd vervangen door Terpstra. Bij Argon bleef De Sa (gele kaart) in de kleedkamer achter, Raoul van Wijk verving hem. Het werd al snel duidelijk dat de wissels bij Putten niet het gewenste effect sorteerden. De defensie van Argon bleef overeind en haalde de effectiviteit uit de Puttense aanval. Na een kwartier zagen we het eerste schot op doel van Putten, Jesse Schuin plaatste de bal in hoek maar Doezeman greep in. Max Oliemans probeerde het nog van afstand maar keeper Terpstra greep in. Ook Bergkamp deed nog een poging maar ook hier stond de doelman goed opgesteld. De mooiste kans was voor Siep Keulemans die bij een snelle uitval door Max Oliemans vrij voor de doelman werd gezet, maar de sluitpost wist de niet hard genoeg ingeschoten bal te keren. Tijdens een hevig noodweer ook bij Argon wissels, Dylan Bergkamp en Tim Waning mochten een droog plekje opzoeken en Sven Beek en Marwin Samseer kwamen in het veld. In de slotfase mocht ook Max Oliemans naar de kant, Mika Keizers nam zijn plaats in. Het was Mika Keizers die zijn invalbeurt bijna verzilverde, zijn inzet ging maar net naast.

Zaterdag speelt Argon een thuiswedstrijd en de tegenstander is ZOB dat op plek vier van de ranglijst genoteerd staat.


Terug naar het overzicht