Argon buigt achterstand om naar winst

01 april, 2023

In de thuiswedstrijd tegen Zuid Oost Beemster heeft Argon in een spannende wedstrijd de drie punten thuis kunnen houden. Na een doelpuntloze ruststand kwam Argon in het begin van de tweede helft op achterstand. Maar in minuut 63 en 71 kwam Argon tot scoren en kwam zo op een 2-1 voorsprong die tot het eindsignaal van scheidsrechter Jordy Schaft op het scorebord bleef staan.

Geen doelpunten
Ondanks het goede voorbeeld van mascotte Eydis (speelster van MO9) kwamen Argon en ZOB de eerste helft niet tot scoren. De gasten hadden de eerste helft het vizier nog niet echt goed afgesteld, een kopbal van Kid Ronday ging voorlangs en een andere poging ging achter. Argon doelman Juran Doezeman werd het de eerste drie kwartier niet moeilijk gemaakt. Argon leek even gevaarlijk te worden, een vrije trap van Dylan Bergkamp bracht keeper Van Duuren niet in moeilijkheden en ook een schot van Erkelly de Sa werd knap gepareerd. Halverwege zagen we nog een poging ZOB, Nigel Schaasberg knalde hard in maar zijn poging werd geblokt. Daarna zagen we twee acties van Dylan Bergkamp, eerst een vrije trap maar de doelman greep in en dat deed hij even later ook bij een volgende inzet van Bergkamp. Vlak voor rust was er nog een knappe actie van Justin Schouten die passte op Max Oliemans, echter hij kon de bal niet goed onder controle krijgen.

Drie doelpunten
De bezoekende ploeg van trainer Hans Schakel kwam fel uit de startblokken en gelijk al ontstond er een hachelijke situatie voor het Argon doel, Argon kwam met de schrik vrij en ook bij een poging van Colin Coenderman kon Juran Doezeman ingrijpen. Dan kon Doezeman niet een paar minuten later toen Kid Ronday op rechts aan de haal ging en aflegde op Nigel Schaasberg die knap de 0-1 op het bord zette. Een minuut later was het bijna weer Schaasberg die aan zet was maar het was net niet. Na een kwartier de eerste wissel bij Argon, Tim Waning verliet het veld en Sven Beek nam zijn plaats in. Het bleek een ‘gouden wissel‘ van coach Ludo Pistorius want bij het eerste balcontact van Beek scoorde hij gelijk, op aangeven van Justin Schouten, de 1-1. Argon bleef jagen op meer doelpunten, Sven Beek speelde de bal naar Max Oliemans maar alleen voor keeper Van Duuren schoot deze over. ZOB zette daar twee vrije trappen tegenover, Dennis Pals zette in bij de tweede paal maar Doezeman greep in en een vrije trap van Hijlkema ging achter. Met nog twintig minuten te gaan bracht een diepe bal van Sven Beek Max Oliemans in stelling die nu wel knap het net trof, 2-1. Daarna zagen we een mogelijkheid voor Justin Schouten op aangeven van Sven Beek maar Schouten z’n inzet ging naast. Daarna werd Bergkamp vervangen door Mika Keizers en even later ook Max Oliemans door Jayden Zschuschen. Een inzet van Mika Keizers leverde in de slotfase nog een hoekschop op terwijl een doelpunt van Jayden Zschuschen na een fraaie stiftbal van Mika Keizer wegens buitenspel niet werd toegekend. ZOB trof nog de bovenkant van de lat bij een kopbal en bij de laatste hoekschop kwam een kopbal in handen van Juran Doezeman. In blessuretijd leverde een overtreding van Bas Boelhouwer een rode kaart op, daar ging een overtreding van ZOB aan vooraf die niet bestraft werd. Er ontstond daardoor wat duw en trekwerk maar de eindstand bleef 2-1. Een verdiende overwinning voor de Mijdrechters.

Volgende zaterdag heeft Argon vrij, de week daarop gaat de reis naar Broek op Langedijk waar koploper BOL hen wacht.

Fotoalbum van deze wedstrijd.


Terug naar het overzicht