Argon fungeert als speelbal van BOL

15 april, 2023

Argon heeft in Broek op Langedijk tegen BOL, de plaatselijke trots en koploper in 1A, niet kunnen imponeren. Wel stond Argon na een kwartier op een 0-2 voorsprong maar een vrije trap en een strafschop brachten de thuisploeg voor rust al op gelijke hoogte. Na de thee kwam Argon op een paar mogelijkheden na er niet meer aan te pas. Na een twintigtal minuten kwam de doelpuntenmachine van BOL op stoom en was er voor de Argon defensie geen houden meer aan en werd het verdiend 5-2 voor de koploper.

Vroege voorsprong
Al na vier minuten stond Argon met 0-1 voor, een pass van Max Oliemans kwam bij de mee naar voren gekomen Tygo Limburg, die loste een hard en laag schot die via binnenkant paal, onhoudbaar voor doelman Romain de Jong tegen het zijnet sloeg. Nadat Dylan Bergkamp na tien minuten keeper De Jong op de proef stelde was er even later een afstandsschot van Bergkamp dat laag in de hoek insloeg, keeper De Jong zat er nog wel met vingertoppen bij maar het schot was zuiver en hard 0-2. Even daarvoor moest Argon goalie Juran Doezeman ook aan de bak bij een vrije trap van Jack Schoon maar Doezeman stond op de goede plaats. BOL bleef de defensie van Argon bestoken, eerst bracht de Argonkeeper redding, even later een scrimmage en een omhaal in het doelgebied van Argon maar de bal ging er niet in. De thuisploeg bleef drukken. Een vrije trap van BOL kon tot hoekschop worden verwerkt en die hoekschop kwam op het dak van het doel. Daarna had Timon Plak een mogelijkheid om de score voor de thuisploeg te openen, echter Juran Doezeman greep in. Maar vijf minuten later was het wel raak voor de koploper, een vrije trap op rand zestien werd door Jack Schoon in de voor Argon rechterbovenhoek geschoten 1-2. Argon zette daar een schot van Dylan Bergkamp tegenover maar keeper De Jong greep in. Na ruim een half uur, de druk van BOL werd steeds groter, speelde een Argonverdediger de bal bij de achterlijn weg, echter nam hij ook een been mee. Scheidsrechter Julio Barrales deelde geen kaart uit maar deponeerde de bal op stip. Jack Schoon vonniste: 2-2. De thuisploeg verzuimde om voor rust door te drukken, Bas Jonker schoot naast en Timon Plak sleepte er alleen een hoekschop uit.

Thuisploeg doeltreffender
Bij het begin van de tweede helft deelde Argon wel wat plaagstootjes uit, we zagen een paar pogingen van Dylan Bergkamp maar de juiste richting ontbrak, bij een hoekschop van Bergkamp kopte Tygo Limburg over. Echter bij een aanval van BOL was het raak, de net ingevallen Martijn Ton kon net het laatste tikje geven 3-2. Ruben Beentjes en Martijn Ton probeerde het weer maar Doezeman greep in. Argon scoorde bijna de aansluitingstreffer, een vrije trap van Bergkamp werd door de doelman losgelaten, in de rebound schoot Max Oliemans net naast de paal. De slotfase was helemaal voor BOL, een vrije trap van Schoon ging naast, een poging van Ruben Beentjes kwam via de paal weer in het veld. Maar aanvoerder Timon Plak zette aan het slot nog even de puntjes op de i, hij tilde score naar 4-2 en even later naar 5-2. Een verdiende overwinning voor de ploeg uit Broek op Langedijk.

Zaterdag komt Montfoort SV ’19 op bezoek in Mijdrecht.


Terug naar het overzicht