Argon glipt voorsprong uit de vingers

22 april, 2023

Evenals vorige week tegen BOL kon Argon in de thuiswedstrijd tegen Montfoort SV ’19 de voorsprong die het in de eerste helft op het bord zette niet vasthouden. Laat in de tweede helft scoorde Montfoort de voor hun verlossende treffer en bracht het stand op 1-2. De ploeg van coach Gert Kruijs die daarmee eigenlijk teveel kreeg blijft hierdoor koploper BOL volgen.

Snel doelpunt
Al snel kwam Argon in deze enerverende wedstrijd op voorsprong, een vrije trap van Siep Keulemans vanaf links zeilde helemaal naar rechts waar Dylan Bergkamp de bal oppikte en vervolgens met een hard schot doelman Johan Verkerk kansloos liet 1-0. Montfoort zagen we daarna de eerste poging wagen, Daan van de Pol zijn inzet leverde alleen een hoekschop op. Ook een kans van Teun Ros had geen succes, wel schopte hij uit ergernis een reclamebord uit de beugels. Montfoort bleef wel aandringen, Joey van Ede schoot voorlangs het doel en een vrije trap van Denny van Loen werd een prooi voor de Argondoelman Juran Doezeman. Twee schoten van Dylan Bergkamp stonden daar in aanvallend opzicht van Argon tegenover, de eerste werd een prooi voor doelman Verkerk en de andere leverde alleen een hoekschop op. In deze fase moest Bart van der Voort geblesseerd afhaken, Erkelly de Sa nam zijn plaats in. Nadat een schot van Thomas Koense door Doezeman werd weg gestompt en vervolgens een hoekschop voor de bezoekers opleverde, zagen we voor het rustsignaal nog een poging van De Sa waarbij keeper Verkerk ingreep en ook nog twee hoekschoppen maar die werden door de kopsterke defensie van Montfoort onschadelijk gemaakt.

Toch weer paal en lat
Montfoort kwam in het vervolg scherp uit de startblokken, Timo Bakker schoot eerst nog over maar na een kwartier spelen werd een hoekschop eerst nog wel uit de doelmond geschoten, maar te zacht waarna invaller Randy Meeuwsen met een prachtige volley de Argon goalie kansloos liet, 1-1. Daarna moest Siep Keulemans geblesseerd van het veld gedragen worden, Sven Beek nam zijn plaats in. De druk van Montfoort werd groot, veel hoekschoppen kreeg de defensie van Argon te verwerken waarbij de lange voorwaartsen van Montfoort duidelijk in het voordeel waren. Don Mimpen kopte net iets te hoog en bij een andere hoekschop was het net niet voor Montfoort, Doezeman zat ertussen met de hand en hulp van de paal. Argon kon daar wel een paar goede mogelijkheden tegenover zetten, maar het geluk ontbrak ook een beetje, Mika Keizers schoot hard in maar de paal bracht redding. Nauwelijks een minuut later leek doelman Verkerk gepasseerd maar de knal van Tim Waning eindigde op de lat. Bergkamp loste nog twee schoten op het doel maar keeper Verkerk stond op de goede plek. Acht minuten voor het eindsignaal van scheidsrechter Ter Velde sloeg Montfoort toe, weer met een hoekschop, nu mooi ingekopt door Thomas Koense 1-2. Met Marwin Samseer in het veld zorgde Argon in de slotminuten nog voor enige opwinding, het nam een paar hoekschoppen maar de gasten kwamen met de schrik vrij.

Zaterdag gaat Argon op bezoek bij NSC in Nijkerk.

 

Fotoalbum


Terug naar het overzicht