Argon beslist rommelige wedstrijd in slotminuten

29 april, 2023

Er zat veel spanning op de wedstrijd tegen concurrent NSC uit Nijkerk. En dat was goed te merken, Argon moest duidelijk wennen aan de grasmat (echt natuurgras) en met het veldspel viel het ook niet mee, veel onnauwkeurige passes en maar weinig mogelijkheden. In de eerste helft zagen we slechts een paar doelkansen, maar het venijn zat in de staart van wedstrijd. Argon benutte een strafschop in de slotminuten en in blessuretijd zette Argon de puntjes op i door de zege veilig te stellen met een zuiver schot. Door de versterkte degradatie regeling zijn de eerste slachtoffers met nog drie wedstrijden te spelen in 1A al gevallen: Olympia en Monnickendam spelen volgend een klasse lager.

Rommelig
De eerste helft was er niet echt een team dat er boven uit stak, de eerste doelpogingen waren voor NSC maar Zakaria Fimoud en ook Corné Parol schoten naast. Argon zette daar in aanvallend opzicht een vrije trap van Tim Waning tegenover maar die produceerde een afzwaaier en even later leverde Waning een pass af op Dylan Bergkamp maar doelman Bart van de Mheen stopte de bal en in dezelfde minuut schoot Bergkamp opnieuw en ook nu stond de goalie op de goede plaats. Sven Beek zag zijn poging over het doel zeilen en bij een pass van Bergkamp op Max Oliemans was doelman Van de Mheen net iets eerder bij de bal. Een actie van Sven Beek over rechts werd middels een overtreding onderschept, hoewel Argon een strafschop claimde honoreerde scheidsrechter Wateler dit protest niet. Nijkerk kreeg voor rust nog een paar mogelijkheden, eerst kopte na een hoekschop Redouan Hazzat naast en bij een poging van Bilal Tmim greep doelman Juran Doezeman in.

Sterke slotminuten
De tweede helft was Argon wel iets sterker al ging het in de afwerking vaak mis, een hoekschop van Bergkamp werd door Tygo Limburg ingekopt maar de NSC keeper greep in. Een vrije trap ging voorlangs en ook Tim Waning stuitte bij een vrije schietkans op de keeper. Aan de andere kant ging een poging van Hazzat over en dezelfde speler trof bij volgende inzet keeper Doezeman op zijn weg. Het bleef spannend, een voorzet van Bergkamp was net iets te scherp en bij een aanval van NSC waarbij Doezeman ingreep claimde ook de thuisploeg een strafschop maar ook dit keer wuifde scheidsrechter Wateler de protesten weg. Dat deed hij enkele minuten later niet toen Zakaria Fimoud aan het shirtje trok van Sven Beek. Nu deponeerde hij de bal wel op de stip, Justin Schouten schoot hard in en de bal ging via de vuisten van keeper Van de Mheen in het doel, 0-1. Met Mika Keizers en Erkelly de Sa als verse krachten ging Argon de slotfase in en het was Max Oliemans die vlak voor het eindsignaal op aangeven van De Sa de 0-2 twee scoorde waardoor de zege veilig werd gesteld. Vlak daarna floot scheidsrechter Wateler voor de het einde, dit tot grote opluchting van de Argon spelers en supporters.

Het resterende programma van Argon: 13 mei Argon – HBOK, 20 mei Argon - Olympia en 27 mei De Meern - Argon.

Fotoalbum van de wedstrijd


Terug naar het overzicht