Argon nipt onderuit tegen HBOK

13 mei, 2023

Argon is er niet in geslaagd om de punten in Mijdrecht te houden, in een sportieve wedstrijd hielden de ploegen elkaar een tijd lang in evenwicht. Maar na een uur spelen kwam HBOK op voorsprong, het profiteerde van een slippertje in de Argondefensie en zette de 0-1 op het scorebord. Ondanks flink aandringen van Argon bleef de stand na 90 minuten staan. Doelman Joey Potveer bleef de baas in het doelgebied en had een behoorlijk aandeel in de winst.

Rommelig
Vooral de eerste drie kwartier bleef het bij doelpogingen, een schot van Sven Beek werd al snel geblokt en mogelijkheden voor Bergkamp en ook Jeffrey Bok namens de bezoekers vlogen over het doel. Ook Raoul van Wijk kon de juiste richting niet vinden en schoot naast. Daarna zagen we een poging van Max Oliemans maar zijn schot kwam via een verdediger in handen van Keeper Potveer. Daarna louter miskleunen, Davey Claus had een reuze mogelijkheid maar hij miste, Oliemans schoot naast, een poging van Romello Austin over links werd weggewerkt en een over links doorgebroken Max Oliemans leverde een hard en laag schot af, maar die was voor de HBOK keeper. Vervolgens leverde een poging van Tim Waning een hoekschop op, echter de bal werd gewoon uitgeschoten. In de slotminuten van de eerste helft schoot Dylan Bergkamp in handen van keeper Potveer, Vasco Lo-Ning-Hing testte Jeroen Doezeman, Bok schoot naast en om in stijl te blijven schoot ook Justin Schouten naast de verkeerde kant van de paal.

Iets meer actie
Het vervolg leverde iets meer actie op, Argon toonde veel inzet maar het liep over teveel schijven en als het op afdrukken aankwam lukte dat niet of de bal ging naast of verdween over het doel. Bergkamp passte op Max Oliemans maar die trof alleen het zijnet. Tim Waning posteerde zich achter de bal voor een vrije trap, passeerde doelman Potveer maar de bal stuiterde van de doellat weer in het veld. Dylan Bergkamp produceerde even daarna een afzwaaier en na precies een uur spelen werd Romello Austin van HBOK op rechts bij de achterlijn niet aangepakt, mocht doorlopen en scoren, 0-1. Daarna probeerde Argon met meer aanvallen de score gelijk te trekken. De gasten kregen daarna wel meer mogelijkheden maar Davey Claus en ook Bok profiteerden daar niet van. Coach Ludo Pistorius probeerde met wissels het tij te keren, Erkelly de Sa, Mika Keizers en Siep Keulemans maakten hun opwachting. Keizers drukte wel af maar de bal kwam in handen van keeper Potveer en De Sa probeerde het van ver maar schoot te zacht. Tien minuten voor het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Marcel Roeleveld mocht ook Joseph Akutei nog minuten maken. Een hoekschop van Justin Schouten werd door keeper Potveer uit de lucht geplukt, even later was Argon dichtbij de gelijkmaker. Een inzet van Max Oliemans werd door Potveer weggewerkt en in de rebound produceerde Justin Schouten, met de rug naar het doel, een mooie omhaal maar de bal ging rakelings naast. Ook De Sa raakte in de slotfase bij een voorzet geblesseerd en werd vervangen door Stan van Balgoijen. In blessuretijd kopte Tygo Limburg over de lat en deed Cas Jansen de laatste poging maar de bal kwam in handen van Potveer. Aan de andere kant waren Bok en Austin weer gevaarlijk maar ze vonden 0-1 blijkbaar genoeg.

Zaterdag weer thuis, nu maakt Olympia uit Gouda de reis naar Mijdrecht.

Klik hier voor fotoalbum


Terug naar het overzicht