Argon simpel langs Olympia Gouda

20 mei, 2023

Argon had aan één helft genoeg voor winst op Olympia, het scoorde drie keer en de score kon de tweede helft nog opgevoerd worden. Maar dat bleek een misvatting, het vervolg was chaotisch en inspiratieloos waardoor tot het eind de 3-0 op het scorebord bleef staan. Aanstaande zaterdag is de laatste ronde, Argon zal op bezoek bij De Meern theoretisch nog een punt moeten halen, of de concurrentie moet steken laten vallen, om de nacompetitie voor behoud in de eerste klas te ontlopen. Maar bij winst is er zelfs nog de mogelijkheid om plek 4 in te nemen die goed is voor deelname aan de nacompetitie voor promotie, zo dicht zit alles in deze 1e klasse A bij elkaar. Zowel bovenin de ranglijst en als ook onderin zullen pas in de laatste wedstrijd de beslissingen vallen.

Drie keer raak
Al in de eerste minuut testte Max Oliemans Olympia doelman Mees van den Berg met een hard schot en aan de andere kant probeerde Lion van de Velde het met een kopbal maar die ging naast. Nadat Justin Schouten zijn poging over de doellat zag zeilen was het na ruim een kwartier spelen wel raak voor Argon. Op aangeven van Max Oliemans rondde Mika Keizers deze aanval goed af door onhoudbaar de bal tegen het net te jagen, 1-0. Vijf minuten later was het alweer raak, nu passte Dylan Bergkamp op Max Oliemans en die liet doelman Van den Berg de tweede bal uit het net vissen, 2-0. Olympia kon daar vooralsnog weinig tegenover stellen, wel zagen we aan Argonzijde Siep Keulemans op rechts lang doorgaan maar vrij voor de doelman schoot hij voorlangs het doel. In de slotfase kreeg Olympia twee hoekschoppen op rij, alleen Lion van de Velde kon vrij inkoppen maar zijn inzet ging achter. Twee minuten voor het rustsignaal was de combinatie Oliemans/Keizers weer succesvol, nu joeg Mika Keizers z’n tweede doelpunt tegen het net, 3-0.

Slaapverwekkend
De tweede helft leverde geen doelpunten op, Argon probeerde het wel maar het bleef steken in de goede bedoelingen. Dylan Bergkamp schoot naast, Max Oliemans stuitte op keeper Van den Berg, hij redde met de voet. Sven Beek kopte over de doellat na een vrije trap van Bergkamp. Aan de andere kant moest Juran Doezeman het doen met enkele vangballen en een schot dat er wel gevaarlijker uitzag dan het werkelijk was. Coach Ludo Pistorius paste één wissel toe, Tim Waning kwam in het veld voor Siep Keulemans. Waning nam vlak daarna nog een vrije trap maar de doelpoging daarna van Jordy Zwaneveld ging over het doel. Even voor het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Jasper Jongejan liep de net ingevallen De Freitas tegen een rode kaart aan vanwege iets te hard inkomen. In de toegevoegde tijd zette Sven Beek de bal scherp voor, echter er was geen Argonbeen in de buurt om af te drukken. Daarna mocht Max Oliemans nog een keer aanleggen maar de bal was te zacht om keeper Van den berg in verlegenheid te brengen.

Wel verdiende winst voor Argon maar men verzuimde wel het doelgemiddelde op te voeren dat nu op 0 staat, evenveel doelpunten tegen als gescoord.

Zaterdag op bezoek bij De Meern wordt het seizoen normaal gesproken afgesloten.

Klik hier voor fotoalbum.


Terug naar het overzicht