Ook DVVA te sterk voor Argon

18 mei, 2024

In Amsterdam trof Argon een fysiek sterk en goed spelend DVVA dat al na twaalf minuten op voorsprong kwam, vlak voor rust werd het 2-0. Na rust werd de score verdubbeld en werd het uiteindelijk 4-0 voor de Amsterdammers. Het was aan goed keeperswerk van Kris van Rijn te danken dat de score niet verder opliep.

Al na 12 minuten keek Argon tegen een achterstand aan, een voorzet van rechts werd door Wiecher van Helberger over de doellijn gewerkt. Ook moest in de fase Layomi Williams geblesseerd uitvallen, Jayden Zschuschen verving hem. Vervolgens zagen we twee knappe reddingen op inzetten van dichtbij van keeper Kris van Rijn en een doelpoging van Jayden Zschuschen die maar net naast ging. Er was ook nog een mogelijkheid bij een vrije trap, Tim Waning mikte goed maar in de muur, er werd wel (door de spelers) hands geconstateerd maar de scheidsrechter van dienst reageerde niet. Vervolgens kreeg de thuisploeg drie hoekschoppen op rij waarbij de laatste van dichtbij door Van Rijn uit doel werd geranseld. Maar op slag van rust moest Argon toch buigen, na een eerdere redding van de doelman kwam de bal gelukkig in de kluts bij Jelle Spanninga die van zeer dichtbij voor de 2-0 ruststand zorgde.

Na rust hetzelfde verhaal, Argon bleef wel knokken maar het was niet opgewassen tegen de fysiek sterke verdediging van de gastheren. Na een paar knappe reddingen (alweer) van Van Rijn schoot Dave Severijns over, maar bij een vrije trap van Guido de Graaf slipte de bal door de muur en de meegelopen speler kon intikken: 3-0. Daarna kwam Niek van Asten in het veld voor Raoul van Wijk en even daarna moest keeper Sven van Es flink aan de bak om er na een uithaal van van Asten een hoekschop van te maken, Justin Schouten zette voor maar Teun Gortemulder kopte over. Ook een vrije trap van Schouten nabij de achterlijn had geen resultaat want keeper Van Es greep in. Na weer een knappe redding van de Argon sluitpost moest hij vlak voor tijd toch buigen, bij een afstandsschot van Jelle Spanninga verdween de bal laag in de hoek tussen keeper en paal, 4-0. Bas Schaefers probeerde het nog met een knap schot maar deze bal was ook een prooi van keeper Van Es.

Zaterdag wordt het seizoen afgesloten met de laatste thuiswedstrijd tegen De Zuidvogels dat al bij een gelijkspel de kampioensvlag kan hijsen.


Terug naar het overzicht