Leuke slotwedstrijd van Argon tegen De Zuidvogels

25 mei, 2024

Argon heeft De Zuidvogels niet af kunnen houden van het kampioenschap in de eerste klas, de ploeg uit Huizen had aan een gelijkspel al voldoende om na afloop de kampioensschaal in ontvangst te mogen nemen. Al na drie minuten stond de 0-1 al op het scorebord en dat werd tevens de ruststand. Na het bijna gelijkwaardige vervolg werd het in minuut 64 0-2 voor de bezoekers en tien minuten daarna nog 0-3 en kon met nog een kwartier te gaan niets meer het feest bederven voor De Zuidvogels.
De wedstrijd begon drie kwartier later omdat een hoosbui het veld onbespeelbaar maakte. De regen stopte om precies half drie en 45 minuten later was het veld voldoende bespeelbaar om het arbitrale trio onder leiding van scheidsrechter Robin Punt het sein te laten geven dat de wedstrijd kon beginnen.

Snel doelpunt
Al na drie minuten moest Argon keeper Kris van Rijn de bal uit het net vissen, na een hoekschop kopte Hidde van Erkel de 0-1 binnen. Even daarvoor lanceerde Imar Kort een omhaal die maar net naast ging. Ook Raoul van Wijk produceerde een knappe omhaal maar die kon door keeper Versteegt gepareerd worden. Ook een afstandsschot van Jesper de Haan werd een prooi voor Versteegt. Een schot/voorzet even later van Jesper de Haan was voor doelman Versteegt. Precies op het half uur zagen we goede mogelijkheden voor de gasten waarbij keeper Van Rijn twee maal gepasseerd leek te worden maar de bal ging niet over de doellijn. Na een voorzet van Jayden Zschuschen was er een kansje voor Tim Waning maar hij raakte de bal niet lekker. Aan de andere kant moest ook Kris van Rijn weer flink aan de bak bij een inzet van dichtbij.

Tweede helft
Argon begon met een vrije trap van Justin Schouten die doelman Versteegt wegwerkte, in de rebound knalde Lars van Wees naast. Even later leverde een actie over rechts van Erkelly de Sa alleen een hoekschop op en die werd in een overvol doelgebied door een Argon speler ingeschoten, maar keeper Versteegt kreeg assistentie van een verdediger die de bal van de doellijn schoot. Balverlies op het middenveld was de aanleiding dat Imar Kort alleen voor doelman Van Rijn verscheen en die was ditmaal kansloos 0-2. Tien minuten later was het Tim Kok die aan alle onzekerheid een einde maakte door voor de 0-3 te zorgen. Mitchel van der Veer, Siep Keulemans en Erkelly de Sa mochten het laatste kwartier op de bank plaats nemen, Hero Schulein, Sjors Vastenburg en Niek van Asten kwamen in het veld. Nigel van Zelst testte Argon keeper Kris van Rijn nog even en Siep Keulemans produceerde een wippertje dat op de lat eindigde en bij een prachtige voorzet van Schulein glipte de bal van de schoen van Raoul van Wijk. Ook Tim Huisman maakte in de slotfase nog zijn opwachting maar aan de stand veranderde er niets meer.

De Zuidvogels is de terechte kampioen en mag het volgend seizoen in de vierde divisie zijn debuut maken, Argon gaat proberen een goed seizoen in de tweede klasse te draaien.