Argon JO12-2 pakt toernooizege

18 juni, 2024

Afgelopen zaterdag (15 Juni) stond de allerlaatste activiteit voor de JO12-2 op de planning. Zij waren uitgenodigd op een toernooi bij Legmeervogels. In de poule troffen zij Hoofddorp, RKDES en natuurlijk Legmeervogels zelf.

Tijdens de eerste wedstrijd tegen Hoofddorp was Argon direct scherp en de tegenstander kreeg daardoor zeer weinig kansen.
Onze top-scoorder Imraan speelde heel netjes de keeper uit en wist zo de score te openen. Met zijn allen werd er goed druk naar voren gezet en goed over gespeeld. Dit resulteerde in een ruime 3-0 overwinning.

De tweede wedstrijd was RKDES er op voorhand van overtuigd dat zij deze wedstrijd gingen winnen, maar dat liet Argon niet zomaar gebeuren.
Vol zelfvertrouwen zetten zij het goede voetbal van de vorige partij voort en ook RKDES moest een nederlaag ondergaan, want Argon wist deze pot te winnen met 3-1.

Zonder op adem te kunnen komen moest de 3e en laatste wedstrijd er direct achteraan gespeeld worden en wel tegen Legmeervogels.
Deze tegenstander hadden ze vaker gehad in de competitie en de statistieken daar laten zien dat ze toch wel aan elkaar gewaagd zijn. Dus dat deze wedstrijd niet zomaar gewonnnen zou worden, daar hield iedereen wel rekening mee.
Toch begonnen ze zelfverzekerd aan de wedstrijd, deze moest gewonnen worden of anders was een gelijkspel voldoende.
Legmeervogels kwam er niet zomaar doorheen, de verdediging gaf weinig kansen weg maar dit gold andersom ook.
Toch viel vlak na de wissel van helft (halverwege de wedstrijd) het eerste doelpunt van Legmeervogels.
Onder luid gejuich van RKDES die nu de toernooiwinst al leken te vieren, begon Argon weer vanaf de aftrap.
De jongens gaven het niet op, onder het motto 'alles of niets' gingen zij weer direct in de aanval op zoek naar dat ene doelpunt om het in ieder geval gelijk te maken.
De verdedigers Nassim, Selman en Emir zorgden ervoor dat Legmeervogels geen 2e kans meer kreeg.
De spanning steeg maar ze bleven goed als team samen- en overspelen.
Hierdoor werd een geweldige kans gecreeërd voor het doel, alleen Isaiah schiet hem in eerste instantie keihard tegen de lat... Gelukkig wist hij hem in de rebound toch nog met een flinke trap het doel in te werken. Het team zag hun harde werk beloond worden.
Ongeveer een minuut daarna klonk het eindsignaal en was het feest compleet, Argon 12-2 had het toernooi gewonnen!

Echt een geweldige teamprestatie van deze toppers!
Joey, Mo, Emir, Selman, Nassim, Furkan, Imraan, Isaiah, Thiago, Mustafa en Mareno als invalkeeper.