Argon in slotfase naar winst in Utrecht

24 november, 2018

Op bezoek in Utrecht bij DOS Holland Stichtse Boys Combinatie ging Argon de rust met 2-0 achterstand in en daar kwam het eigenlijk nog goed mee weg. Echter in de tweede helft viel al snel de aansluitingstreffer en met nog ruim een kwartier te spelen zelfs de 2-2. Twee minuten voor tijd viel de 2-3 en in blessuretijd zelfs de 2-4, echter die treffer werd op advies van de assistent afgekeurd vanwege buitenspel. Door deze overwinning is Argon na deze speelronde alleen aanvoerder van de ranglijst. 

Weinig in te brengen
Argon had de eerste helft niet veel in te brengen tegen de snelle en behendige vleugelaanvallers en ook fysiek waren de Utrechters de bovenliggende partij. Het begon al in de eerste minuut met een vrije trap van Rodney Sneijder die maar net weggekopt kon worden. Er volgde een rommelige fase waarin Argon toch meer balbezit had maar scoringskansen leverde dat niet echt op. Lorenzo Zorn eindige met zijn actie over de achterlijn en een uithaal van Jasper Werkhoven ketste af op de rug van een verdediger. Na een kwartier nam DHSC het iniatief over en een snelle counter leverde gelijk het eerste doelpunt op. Evert Brouwers zette vanaf links voor en Mitch van der Vlist scoorde koppend de 1-0. Daarna zagen een vrije kopkans voor Sercan Kurdal maar hij kopte recht in de handen van de Argondoelman Romero Antonioli. In dezelfde minuut een vrije trap van Sneijder die via de hand van Antonioli en kruising naast ging. Bij de volgende aanval kwam Argon met de schrik vrij toen Van der Vlist weer dichtbij een doelpunt was. Ook Genaro Snijders was aardig voor Argon, van dichtbij schoot hij voorlangs. Maar Mitch van der Vlist sloeg na ruim een half uur spel toch weer toe, eerst werd een inzet van de thuisploeg gekeerd maar in de rebound sloeg de bal toch tegen het net 2-0. Na 35 minuten viel het eerste schot op het doel van DHSC te noteren, keeper Niels Willemse maakte er een hoekschop van. Daarna zagen we Tim Steij een afzwaaier produceren en ook kreeg Argon nog een vrije trap waar helemaal niets uit voorkwam. Bijna scoorde DHSC nog op slag van rust maar de kopbal van Van der Vlist werd een prooi voor Antonioli.

Ommekeer
In het vervolg kwam dan toch de ommekeer voor Argon, vijf minuten na de hervatting scoorde Argon de aansluitingstreffer, Bas Boelhouwer verraste met een snelle actie over rechts vriend en vijand en trok de bal scherp voor, Ilias Latif had er op gerekend en scoorde de 2-1. Daarna was de thuisploeg weer gevaarlijk via Snijders met een hard schot maar Antonioli bracht redding en ook Sam Sabee kreeg een pracht kans maar schoot naast. Daarna kwam Argon echt met de schrik vrij toen Antonioli na een ingreep de bal kwijt was en de bal in het doelgebied lag maar de aanval van DHSC profiteerde niet. Met nog twintig minuten te gaan kwam Argon onverwacht op gelijke hoogte, Dylan Bergkamp (ingevallen voor Tim Steij)kreeg op rand strafschopgebied de door Dennis Filippo terug gekopte bal voor de voeten en scoorde met een volley de 2-2. Daarna gingen beide teams op zoek naar de winst, DHSC stuurde ook de doelman mee naar voren bij hoekschoppen, Snijders inzet werd door Antonioli gestopt en de daaropvolgende hoekschoppen waren vangballen voor de Argon sluitpost. Met nog twee minuten te gaan schoot Rachad Madi vanuit stand de bal in de kruising en Argon op voorsprong: 2-3. In blessuretijd scoorde Romario Aroma nog wel de 2-4 maar die treffer werd op advies van de Utrechtse assistent afgekeurd vanwege buitenspel. De zege na knap terugvechten van Argon kwam echter niet meer in gevaar.

Zaterdag komt Zwaluwen ’30 uit Hoorn naar Mijdrecht.


Terug naar het overzicht