Verdiende winst voor Argon in derby tegen CSW

17 november, 2018

Het weer was fraai afgelopen zaterdag, ook was er veel publiek maar de amusementswaarde van de wedstrijd Argon tegen CSW was vooral in de eerste helft laag en er waren weinig doelkansen. Pas in de tweede helft kwam Argon op voorsprong en vier minuten later werd het zelfs 2-0 met dank aan de assistent die geconstateerd had dat de bal toch echt de doellijn gepasseerd was. Daar was niet iedereen het mee eens en gelukkig was dat doelpunt niet bepalend.

Schriftelijk
De eerste helft kon eigenlijk schriftelijk afgedaan worden, weinig opwinding en geen echte doelpogingen die resultaat hadden. Wel liet de vanmiddag vrijwel onzichtbare goaltjesdief Vincent van Hellemondt eventjes de Argondefensie schrikken, zijn kopbal werd door Romero Antonioli tot hoekschop verwerkt. Verder zagen we een schot van Ian Refos dat door de CSW goalie Rahim Gök werd gestopt en ook een poging van Rachad Madi maar die produceerde een afzwaaier. Verder veel strijd op het middenveld met een CSW dat niet echt wilde of kon doordrukken. Justin Blok ging wel een keer op avontuur en de snelle Dave Cornelisse leek ook gevaarlijk maar die acties leverde niets op. Wel een aantal kleine overtredingen die een viertal gele kaarten opleverden, broederlijk verdeeld onder de twee ploegen.

Toch doelpunten
In het vervolg vielen dan toch de doelpunten, Argon had meer aanvallende bedoelingen en CSW stroopte, zoals verwacht, niet echt de mouwen op. Het eerste aanvallende speldenprikje was van Argon, Rachad Madi kopte naast na een voorzet van Tim Steij. Even later moest Wouter Winters geblesseerd afhaken, hij werd vervangen door Stefan Tichelaar. Daarna begon Dave Cornelisse namens CSW aan een lange solo, hij kwam wel ver maar zijn actie leverde niets op. Met nog twintig minuten te spelen viel dan toch het eerste doelpunt, een voorzet van rechts van de voet van Ian Refos werd door Ilias Latif ingekopt, onhoudbaar voor doelman Gök: 1-0. Daarna wisselde CSW coach Servinus Justin Blok in voor Kenzo Shailesh Brown. Het was wel zo dat in dezelfde minuut een rush van Tim Steij eindigde met een zuiver schot van Ian Refos dat door CSW doelman Rahim Gök via zijn hand en paal tot hoekschop werd verwerkt. Steij nam plaats bij de hoekvlag en zette voor, de meegekomen Dennis Filippo kopte in en doelman Gök leek de bal voor de doellijn te keren. Echter de assistent besliste anders en promoveerde de kopbal tot doelpunt. Na enige discussie met spelers van CSW en scheidsrechter Van der Perk werd het doelpunt toch toegekend, 2-0. Daarna kwam bij Argon Dylan Bergkamp en bij CSW Wondel in het veld. Bergkamp deed nog een poging maar schoot naast en Erik Mulder kon voor CSW de score openen, echter na een vrije trap kopte hij rakelings naast. In de slotfase mocht Romario Aroma nog even opdraven bij Argon, kreeg Menno van der Leeden middels een vrije trap nog de gelegenheid om tot scoren te komen maar Antonioli greep in en ook Gök greep goed in bij een poging van Bas Boelhouwer op aangeven van Bergkamp.

Zaterdag gaat Argon op bezoek in Utrecht bij DHSC.     


Terug naar het overzicht