Argon stapje verder in Districtsbeker

09 november, 2018

Argon is donderdagavond en stapje verder gekomen in de strijd om de Districtsbeker. Het duel tegen zondag hoofdklasser Hoogland leverde een 1-0 overwinning op.

Vooral de eerste helft was het aanzien waard en was Argon de bovenliggende partij, toch bleven de kansen schaars. De eerste poging kwam van de voet van Ian Refos maar hij schoot naast. Maar na een half uur was het wel raak, een voorzet vanaf rechts van Ilias Latif werd door Tim Steij aangenomen, hij speelde zich vervolgens vrij en haalde uit, doelman Sebastiaan Bruins van Hoogland was kansloos. Daarna weinig echte scoringskansen voor beide ploegen, wel enkele hachelijke momenten waarbij de bal net corner ging of voorbij het doel schoof. 

De tweede helft werd Ian Refos vervangen door Romario Aroma en met nog een half uur te gaan kwam Stefan Tichelaar, weer hersteld na een lange blessure voor Wouter Winters die ook op de weg terug is. Hoogland was nu feller en Argon liet zich met enige regelmaat terug dringen. Toch bleven de mogelijkheden om tot scoren te komen beperkt, een vrije trap voor Hoogland ging naast en bij eenzelfde poging van Jasper Werkhoven namens Argon wist keeper Bruins de bal tot hoekschop te verwerken. Romario Aroma mikte te hoog na een solo en Ilias Latif zag zijn inzet via de doelman naast gaan. In blessuretijd scoorde Tim Steij nog wel uit een vrije trap maar scheidsrechter Knetsch keurde het doelpunt af en liet de poging over nemen. Doelman Bruins greep nu wel goed in.
Toch een verdiende overwinning voor Argon na een hoopgevende eerste helft.

De volgende tegenstander in de tussenronde is hoofdklasser Fortuna Wormerveer dat Meervogels met 4-2 versloeg. Deze ontmoeting is gepland op zaterdag 22 december.


Terug naar het overzicht