Argon krijgt meer dan het verdient in Alphen

13 oktober, 2018

Een onverwachte puntendeling in Alphen voor Argon, ARC was duidelijk de bovenliggende partij en troefde Argon op veel fronten af. Vorige week liep ARC in Leusden tegen een dikke nederlaag op en Argon liet zich aftroeven door Aalsmeer. Dus voor beide opponenten een reden temeer om er flink tegenaan te gaan. Echter vanmiddag was dat niet aan Argon besteed. Het was dat ARC bijzonder lankmoedig was voor Argon, ze kwamen veel in een kansrijke positie om tot scoren te komen maar faalden opzichtig in de afwerking. Argon kwam sporadisch aan aanvallen toe en speelde net zoals vorige week, ver onder de maat. Al na negen minuten kwam ARC op voorsprong en kwam na tien minuten in tweede helft zelfs op 2-0. Zeven minuten voor tijd verkleinde Argon de achterstand en in minuut 90 werd het vanaf elf meter gelijk, doelman Balk zag zijn tweede gele kaart en kon vertrekken.

Snel doelpunt
In deze vijfde onderlinge ontmoeting zag Argon al binnen de minuut twee hoekschoppen op zich afkomen en ontstonden er al gevaarlijke situaties, echter Argon kwam met de schrik vrij. Na vijf minuten een mogelijkheid voor Argon maar de assist van Romario Aroma werd door Refos te slap ingeschoten. Een voorzet van ARC over links werd koppend uit de doelmond gewerkt maar de bal kwam voor de voeten van Lionel Frederik die met een omhaal het net trof 1-0. Daarna een rommelige fase aan Argonzijde, passes kwamen niet aan en waren te hard en ARC profiteerde daar maar weinig van. Argon deed in die fase nog wel een doelpoging maar Fennich mikte hoog. Even later kwam Argon goed weg toen Antonioli met de voet een goal kon voorkomen van Jeroen Borsboom en even later ging een mooie omhaal van Borsboom naast. Chris Daal bracht voor Argon redding in het doelgebied en een tweede poging van ARC ging er ook niet in. Vlak voor rust moest Wouter Winters geblesseerd afhaken, Tim Steij nam zijn plaats over. ARC kreeg nog een mogelijkheid via Stefan de Horder maar Antonioli greep in en Romano Aroma knalde aan de andere kant over het doel.

Slotfase hectisch
Argon probeerde na rust wel om iets aan de achterstand te doen maar het bleef vooralsnog bij pogingen. Tim Steij haalde uit maat zijn schot werd geblokt, echter even later scoorde Steij wel maar er was buitenspel geconstateerd. Huib Oversloot ging daarna op rechts op avontuur, passeerde alles en iedereen en schoot vervolgens de bal tegen de touwen 2-0. Met nog een half uur op de klok werd Epi Kraemer ingebracht voor Marwan Fennich en drie minuten later viel ook Lorenzo Zorn uit, Ilias Latif verving hem. Het was in deze fase dat ARC toe kon slaan, Stefan den Horder kopte van dichtbij over en bij een inzet even later haalde Antonioli de bal van de doellijn en liet Lionel Frederik in kansrijke positie de bal door Antonioli van zijn schoen halen. Argon deed wat terug via Romano Aroma maar zijn actie zeilde over de kruising. Zeven minuten voor tijd profiteerde Ian Refos van goed voorbereidend werk van Tim Steij en produceerde de 2-1. Een minuut voor tijd kwam Bas Boelhouwer een teenlengte tekort na een vrije trap van Tim Steij. Een minuut later vergreep doelman Balk zich op de rand van het strafschopgebied aan Ian Refos. Na enige discussie tussen de scheidsrechter en zijn assistent kreeg Balk zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Argon mocht aanleggen vanaf elf meter, Ian Refos stuurde de invaller doelman naar de verkeerde hoek 2-2. Er restte nog enkele minuten blessuretijd waarin ARC bijna alsnog tot scoren kwam. Antonioli greep goed in bij de eerste paal, de hoekschop die volgde werd weggewerkt en zo kwam Argon met de schrik vrij.

Zaterdag speelt Argon thuis tegen Zuidvogels.


Terug naar het overzicht