Bekerwedstrijd tegen Legmeervogels haalt het einde niet

15 september, 2018

De derde bekerwedstrijd in de poule tegen Legmeervogels is geëindigd in een 1-0 stand, echter scheidsrechter Leo van Dokkum besloot de wedstrijd met 64 minuten op de klok van het scorebord definitief te staken. In minuut 48 liep Patrick Lokken een ernstige armbreuk op. Bij een kopduel landde hij via de rug van een tegenstander zo ongelukkig dat hij niet meer verder kon. Nadat de ambulance na ruim een kwartier was gearriveerd en de stabilisatie ook geruime tijd in beslag nam de arbiter het besluit om niet verder te gaan spelen. Bijzonder tragisch voor Lokken, daar het zijn eerste officiële wedstrijd van dit seizoen was.

Eindelijk trof Argon een tegenstander die ook wilde aanvallen, ondanks wat stekeligheden en irritatie in de beginfase werd het toch een boeiende wedstrijd. De eerste aanvallende actie kwam van de zijde van Legmeervogels, een uithaal van Yasin Poyras werd geblokt en in dezelfde minuut was er een grote mogelijk voor de bezoekers toen doelman Antonioli bij de eerste paal in moeilijkheden kwam en er van dichtbij een vrije schietkans ontstond die rakelings naast ging. Maar na een kwartier kwam Argon toch op voorsprong, een hoekschop van Marwan Fennich werd door de meegekomen Dennis Filippo verzilverd. Daarna zagen we nog twee pogingen van Fennich maar doelman Halil Suzulmus was attent. Daarna probeerde Faouzi Ben Yerrou het nog namens Legmeervogels maar Romero Antonioli greep in. Er was veel strijd op het middenveld waardoor er weinig echte mogelijkheden werden gecreëerd. Een schot van Rachad Madi ging over en vlak voor rust kreeg Argon nog een goede mogelijkheid, een vrije trap van Fennich werd door Yannick van Doorn ingekopt echter de bal ging rakelings naast de voor Argon verkeerde kant van de paal.De tweede helft duurde zoals hierboven beschreven vervolgens maar een paar minuten.

In de andere wedstrijd van de poule won TAVV met 2-0 van Altior. TAVV is dus officieel door naar de volgende ronde. Stand: TAVV 3-6, Argon 2-4, Altior 3-4, Legmeervogels 2-0. Door deze stand is de kans groot, dat de gestaakte wedstrijd uitgespeeld zal moeten worden, omdat Altior theoretisch een beter doelsaldo zou kunnen krijgen dan Argon als Argon de inhaalwedstrijd ruim verliest. De beslissing zal waarschijnlijk in de loop van de week volgen.

Het tweede van Argon, dat ook uitkomt in het bekertoernooi voor standaardteams, heeft zich wel al geplaats voor de volgende ronde, de mannen van Adri Leijgraaff bleven ongeslagen, eerst werd er van de eerste elftallen van ’t Gooi  en Hertha gewonnen en deze zaterdag werd het in Kockengen na een 0-5 ruststand 1-6 in het voordeel van onze reserves.