Het nieuwe seizoen!

29 augustus, 2018

We staan aan de vooravond van het seizoen 2018-2019, zaterdag gaan we beginnen met bekerwedstrijden in alle categorieën. Bij de senioren en junioren zijn er weinig wijzigingen, behalve dan dat we bij de jeugd dit seizoen hebben gekozen voor het ook indelen van teams in de even jaartallen, dus JO18, JO16 en JO14. Hopelijk levert dat leuke wedstrijden op tegen gelijkwaardige tegenstanders, we gaan het zien.

Bij de jongere jeugd zijn er grotere veranderingen. De pupillen Onder 10 gaan vanaf dit seizoen spelen in de zes tegen zes vorm op een aangepast veld (zeg maar een kwart van een gewoon speelveld), net zoals de 8 en 9 jarigen dat vorig seizoen al deden. De jongens die dus overkomen vanuit de groep Onder 9 weten eigenlijk niet beter.

De pupillen Onder 11 en Onder 12 stappen met ingang van zaterdag over naar spelen op een “half veld” en doen dat acht tegen acht. Bij deze leeftijdsgroepen is er een scheidsrechter binnen de lijnen aanwezig, bij de jongere groepen is dat een spelbegeleider die aan de zijkant blijft.

Voor alle duidelijkheid kunt u bijgaande filmpjes even bekijken.
Regels 6 tegen 6 voor 8, 9 en 10 jarigen:  https://youtu.be/sBdBX58RYEc
Regels 8 tegen 8 voor 11 en 12 jarigen:  https://youtu.be/7R4Gxia_nIc

Nieuw is dit seizoen ook, dat alle teams vanaf de Onder 8 de spelersopgaaf via het mobiele digitale wedstrijdformulier (mDWF) in de app Wedstrijdzaken zullen moeten doen. U zult daar als leider dus even aan moeten wennen, maar uit de ervaring is gebleken dat dit soepel verloopt. Als het volledig wordt ingevuld, kan de spelbegeleider of scheidsrechter via de app ook de uitslag invullen, anders wordt dat net als vorig seizoen achteraf door de wedstrijdsecretaris gedaan. Voor een snelle verwerking is het aan te raden om de uitslag door de leiding van de wedstrijd in te laten vullen, dat kan ook misverstanden voorkomen.


Terug naar het overzicht