Stevig begin van oefenperiode

06 juli, 2019

Als afsluiting van de eerste periode van de voorbereiding op het seizoen 2019/2020 werd er zaterdag gespeeld tegen het team van Jong Sparta, uitkomend in de 2e divisie. Wat je noemt een pittige tegenstander, zeker als je bedenkt dat de groep waar deze wedstrijd uit geput kon worden gemiddeld nog niet de 20 jaar aantikte. Eigenlijk dus piepjong Argon tegen Jong Sparta.

Er moest dus duidelijk even gezocht worden naar de samenwerking, maar daar gaf de gastploeg geen kans toe, binnen de minuut werd doelman Jordi Stam kansloos gepasseerd door een uithaal in de bovenhoek. En toen er luttele minuten later een achterbal verkeerd werd ingespeeld en Jong Sparta een open kans werd geboden, stond het 0-2. Maar het dient gezegd, de ruggen werden gerecht en het weerwerk werd beter, al bleef Sparta de overhand houden. Maar toen die ploeg in het laatste deel van de eerste helft even met tien man stond kwam toch plots Dylan Bergkamp geheel vrij voor de Rotterdamse doelman te staan, de inzet werd met een goede reactie van de doelman buiten de palen gehouden.

Na rust enige wisselingen in het team en ook nu in het openingskwartier twee tegentreffers: een inzet uit eigenlijk te moeilijke hoek glipte toch langs de handen van Martijn van Wandelen en toen iedereen wachtte op een fluitsignaal nadat Tygo Limburg ten val werd gebracht, kwam dat niet en kon de vierde treffer eenvoudig op het bord geplaatst worden. De laatste treffer viel in de dying seconds van de wedstrijd na een solo van de rechterkant naar binnen, via de voeten van de doelman ging de bal toch tegen de touwen.

De cijfers waren duidelijk, maar het spel van de jonge Argonauten geeft toch het gevoel, dat er wat kan gaan groeien. Vanaf 6 augustus wordt de voorbereiding voortgezet en zal de groep langzaam maar zeker compleet worden en vorm gaan krijgen. Eerstvolgende meetmoment is woensdag 14 augustus als aangetreden wordt bij 3e divisionist ADO ’20. Dat is qua tegenstand in ieder geval op papier een treetje lager…