Vermakelijke middag

17 augustus, 2019

De toeschouwers die vanmiddag naar het complex aan de Hoofdweg gekomen waren hebben geen spijt gekregen van die keuze. Weliswaar stond de af en toe vallende druilerige regen niet echt in de vooruitzichten, het zorgde er wel voor dat de bal op het kunstgras makkelijk rond kon gaan.

De start van het in de hoofdklasse acterende Smitshoek zorgde voor een licht overwicht, maar de eerste de beste behoorlijke kans voor Argon leverde na een klein kwartier wel de Mijdrechtse voorsprong op, na verdedigend mistasten was Dylan Bergkamp alleen voor de doelman koelbloedig en liet met een schuiver de openingstreffer noteren, 0-1.
In het verdere verloop van de eerste helft werden de gasten wel de bovenliggende partij, maar tot echte doelkansen kwamen zij niet. Tot na een ruim half uur spelen Argon vanwege een blessure bij linkerverdediger Kenzo Brown even met tien man stond en omdat aan de kant van de thuisploeg vergeten werd om de bal uit het veld te spelen om een klaar staande invaller toe te laten kon Smitshoek, door een aanval over de rechtervleugel en een scherpe voorzet, via de binnenkant van de verste paal de gelijkmaker aan laten tekenen. Slechts enkele minuten later werd op dezelfde wijze geprofiteerd van het zoeken naar de nieuwe opstelling bij Argon, alleen was ditmaal de paal niet nodig als tussenstation voor de 1-2. En bijna was kort voor rust drie op een rij, maar ditmaal werd de bal niet goed genoeg geraakt om Romero Antonioli nogmaals te passeren.

Na rust kantelde tot genoegen van het Mijdrechtse deel van de toeschouwers het spelbeeld langzaam maar zeker en kwam de thuisploeg meer en meer in de buurt van de Smitshoekse doelman. Die wist overeind te blijven toen Dylan Bergkamp nog eens alleen voor hem opdook en had alle geluk van de wereld dat zijn trap langs de bal buiten het strafschopgebied niet werd afgestraft door Stan van Scheppingen en, in tweede instantie, Elgreenio Dorade. Maar de groeiende druk in de laatste fase van de wedstrijd leverde uiteindelijk toch de zeker verdiende gelijkmaker op toen een schot van buiten het strafschopgebied van Ian Refos via een verdedigend lichaam en de binnenkant van de paal langs de kansloze doelman in het net verdween, 2-2.

In deze fase van de voorbereiding was het aangenaam om te zien, tot welk voetbal de jonge ploeg in staat is, dinsdagavond het vervolg als Legmeervogels op bezoek komt in Mijdrecht.