Eerste winst is binnen

20 augustus, 2019

De oefenwedstrijd tegen de buren uit Uithoorn, het ook in de eerste klasse (zondag) spelende Legmeervogels, heeft de eerste winst in de oefenperiode opgeleverd. Net als jongstleden zaterdag bleek dat het team met name na rust tot beter voetbal in staat was en zo de overhand wist te krijgen en de verdiende winst binnen te halen.

Al vroeg in de wedstrijd was er de voorsprong, toen Tycho Limburg fraai over de doelman heen raak kopte uit een voorzet van de linkerkant, 1-0. Maar de gasten hadden niet de behoefte om als makke lammeren richting slachtbank te gaan en gaandeweg deel een kregen ze licht de overhand, zonder dat dit tot echt grote mogelijkheden leidde. Echter, toen de doelpuntenmaker van het eerste uur kort voor rust verdedigend wat te veel hooi op zijn vork nam en balverlies leed, stond men alleen voor doelman Marijn van Wandelen en was de gelijkmaker een feit, 1-1 bij rust dus.

Na rust uiteraard enkele wijzigingen, daar zijn het tenslotte oefenwedstrijden voor en zoals gezegd ontstond hetzelfde beeld als zaterdag, Argon werd sterker en sterker. Maar, ook net als zaterdag, enkele eenvoudige dan wel niet te missen kansen werden niet op de juiste wijze afgemaakt en dus duurde het tot vijf minuten voor het eindsignaal eer Dylan Bergkamp wel trefzeker uithaalde en de voorsprong van 2-1 liet noteren. In de laatste fase raakten zowel Epitace Kraemer als Mike de Vree nog de buitenkant van de paal waardoor de gasten een grotere nederlaag bespaard werd.

Met de vakantie en andersoortige afwezigheid van enkele basisspelers van vorig jaar in gedachten is het duidelijk, dat de mogelijkheden voor de trainer vergroot lijken, de concurrentie zal in ieder geval zijn toegenomen. Volgende test is zaterdag als er een bezoek wordt gebracht aan hoofdklasser Zwaluwen Vlaardingen.