Terechte nederlaag bij Zwaluwen

24 augustus, 2019

Vandaag stond er een oefenwedstrijd bij Zwaluwen in Vlaardingen te wachten. Zwaluwen, een hoofdklasser die volgende week aan de competitie gaat beginnen en met de gewenste basis kon starten tegen Argon, dat vanwege diverse (late) vakantiegangers op vier weken voor aanvang van de competitie nog in de fase zit, dat spelers slechts voor een helft belast kunnen c.q. mogen worden.

Dat verschil kwam in de wedstrijd voornamelijk tot uiting door de scherpte, waarmee Zwaluwen enkele persoonlijke fouten af wist te straffen. Daardoor liep de stand na 2-0 bij rust op naar een 4-0 eindstand, waar de gastheren hooguit vijf goede doelkansen kregen. Argon kreeg in het verloop van de wedstrijd ook zeker drie scoringskansen, maar dat leidde niet tot een treffer.

Het is duidelijk, dat Aart Jan van Boksel nog wat werk voor de boeg heeft met zijn uiterst jonge selectie die gaandeweg wel steeds completer wordt, iets waarvoor hij zoals gezegd nog 4 weken de tijd heeft. In die weken zullen uiteraard ook diverse bekerwedstrijden gespeeld moeten worden waarbij goede resultaten een impuls aan het vertrouwen zullen geven.

Vóór de eerste bekerontmoeting (volgende week zaterdag om 17:00 uur aan de Hoofdweg tegen het zondagteam van DOSR uit Roelofarendsveen) wordt dinsdagavond de volgende oefenwedstrijd afgewerkt bij de nieuwe fusieclub: Montfoort SV ’19, dat net als Argon uitkomt in de 1e klas. Worden we vast weer wat wijzer van.