Tegenvallende bekerouverture

31 augustus, 2019

De eerste wedstrijd van het seizoen die ergens over ging heeft bepaald niet gebracht wat er van tevoren van werd gehoopt.

Het zeker nog niet complete team van Aart Jan van Boksel bleek niet in staat om DOSR de wil op te leggen, ondanks dat het in grote delen van de wedstrijd wel de overhand had. Maar in de omschakeling ontsnapten de gasten in de eerste helft een drietal keren zonder dat de daaruit volgende mogelijkheden aan hen waren besteed. Aanvallend kon Argon de klein van stuk zijnde doelman Jari van Veen niet echt verontrusten, zonder al te veel moeite haalde hij met een schone lei de rust.

In deel twee leek het er op, dat de druk door Argon opgevoerd kon worden, maar het eerste echte gevaar kwam toch weer van de gasten, die in minuut 60 uit een scrimmage de paal tegen de paal mikten. In de daaropvolgende aanval van Argon knalde Rachad Madi de bal buiten bereik van de doelman tegen de deklat, zodat ook de thuisploeg een schot tegen het doelraam kon noteren. Na 75 minuten werd een wel heel knullig gegeven vrije trap (er werd blijkbaar “los” geroepen in een duel) de inleiding tot de enige treffer van de wedstrijd en deze viel in het voordeel van de bezoekers. De bal werd in het strafschopgebied gepompt en de op meer dan een manier lastige spits Mooren wurmde zich voor zijn verdediger en kopte de bal langs Romero Antonioli, 0-1.

In het laatste kwartier trachtte Argon de gelijkmaker nog te forceren, maar mikte men binnen de palen was doelman van Veen telkens toch net groot genoeg om de bal nog te raken en kon hij er niet bij, dan ging de bal ook net langs de voor Argon verkeerde kant van de paal. Zo pakte de 2e klasser een verrassende, maar op basis van inzet zeker niet onverdiende zege en zal Argon volgende week in Reewijk beter voor de dag moeten komen om de deelname aan het bekertoernooi niet al vroeg in het seizoen op de tocht te zetten.