Argon JO13-1 pakt winst in de eerste bekerwedstrijd

02 september, 2019

En de balt rolt weer! Nieuw seizoen, nieuwe kansen. Hoewel niet alles is nieuw, want Floris heeft nog steeds last van een blessure. En ook Jay was er niet bij wegens een blessure. Hopelijk zijn beide boys snel weer binnen de lijnen te zien. Trainers Raoul en Auke hadden wel de overige spelers tot hun beschikking zodat er twee topfitte (Bjarne en Milan) wissels op de bank zaten.

We begonnen deze bekerwedstrijd goed en waren al snel op de helft van SCH’44 uit Harmelen te vinden. Jermaine had een mooi hakje op Cas, maar zijn voorzet kwam niet goed aan. Daarna was Joey in de zestien, maar kwam net niet lekker uit en een schot van Cas kwam in het zijnet. Jesper had een mooie voorzet op Joey, maar ook die poging leverde geen doelpunt op. Achterin was het niet druk, Koen moest 1x ingrijpen waarna Marijn de bal kon klemmen. En ook Mees moest even handelend optreden. We gingen verder met de jacht op het openingsdoelpunt. Sebas werd mooi diep gestuurd, maar hun keeper redde. Na een 1-2-tje tussen Jayden en Jesper kregen we een corner. Die werd in eerste instantie weggewerkt, maar toen kwam de bal opeens voor de voeten van Cas en die aarzelde niet. Helaas ging zijn mooie boogbal op de paal. Na een drinkpauze halverwege moest keeper Marijn even scherp zijn. Dat lukte hem in korte tijd twee keer prima. Eerst plukte hij de bal van de voeten van een Harmelaar (als je het zo zegt…) die alleen op hem afkwam en daarna moest hij zich volledig strekken om een bal op de paal te duwen. Toen waren wij weer aan de beurt. Jesper bracht met een paar voorzetten vanaf links Joey en Jermaine in stelling en na voorwerk van Sebas schoot Maxime over. Zonder doelpunten werd de rust bereikt, en dat was eigenlijk wel een beetje teleurstellend gezien het aantal kansen.

Maar wat ons in één hele helft niet lukte, lukte ons binnen vijf minuten na rust twee keer! Bjarne (voor Joey) en Milan (voor Philip) waren er in gekomen en dat wierp direct zijn vruchten af. Uit een mooi diepe bal van Milan werd Jermaine gevaarlijk en door zijn actie kwam, ietwat gelukkig, de bal voor de voeten van Bjarne die de 1-0 kon binnen schieten. Twee minuten erna scoorde Sebas. Uit een corner kreeg hij de bal net buiten het 5-meter gebeid in bezit en hij aarzelde geen moment voor de heerlijke 2-0. Daarna hadden wij nog wel een aantal kansen, maar het leek wel of de energie uit de wedstrijd ging. Beide ploegen zijn nog in opbouw, het lijkt Ajax wel, en echt gevaarlijk werd het voor beide goals niet meer. Maar wel een lekker begin zo. Een overwinning en ook de nul gehouden. Gefeliciteerd boys!