Winst in oefenpartij tegen Olympia Haarlem

04 september, 2019

De oefenwedstrijd tegen 3e klasser Olympia Haarlem werd er een met twee gezichten, in de eerste helft was de ambitieuze derde klasser scherper, maar toen na de rust het tempo aan de kant van Argon werd opgeschroefd zakten de gasten tamelijk snel terug en werd de 1-2 ruststand omgezet in een 5-2 eindstand.

Het fris spelende Olympia opende gretig en profiteerde enkele keren van het feit, dat het centrum van de verdediging van Argon in een nieuwe samenstelling speelde waarbij in de opbouw nog wel eens de bal naar de verkeerde kleur ging. Een zo’n vergissing leverde in de 24e minuut de openingstreffer op, de spits werd alleen voor Romero Antonioli geplaatst, de doelman werd omspeeld en de treffer genoteerd. De tweede treffer kwam nogal gelukkig tot stand voor de gasten, na een voorzet van de linkervleugel werd de bal bij de tweede paal nogal ongelukkig via de binnenkant van de paal in het eigen net geplaatst voor de 0-2. Maar omdat de gasten kort voor rust ook zo sympathiek waren om de bal in te leveren, kon Ilias Latif alleen richting doelman gaan waardoor de ruststand op 1-2 werd bepaald.

Na rust, natuurlijk met de nodige nieuwe gezichten binnen de lijnen, ging het tempo aan Mijdrechtse kant omhoog, de bal ging sneller rond en al snel leidde dit tot de gelijkmaker, in minuut 49 schoot Rachad Madi vanaf de stip raak na een overtreding op Epi Kraemer. Nog voor het uur op de klok stond kopte Epi Kraemer de bal uit een prima voorzet van Elgreenio Dorade hard langs de doelman, terwijl de man van de voorzet een kwartier voor tijd zelf op de juiste plek stond om een fraaie aanval over de linkervleugel goed af te ronden met de vierde treffer. Kort voor tijd ging de bal nogmaals op de stip na een overduidelijke charge op Epi Kraemer en weer was Rachad Madi trefzeker, waardoor uiteindelijk een ruime overwinning werd behaald na een tweede helft die voor het nodige vertrouwen kan zorgen.

Zaterdag bekerwedstrijd nummer twee, hopelijk kan dan (eindelijk) een keuze worden gemaakt uit een zo goed als compleet zijnde groep.