Noodzakelijke winst behaald

07 september, 2019

Om nog mee te kunnen doen voor verlenging van het bekertoernooi moest vandaag gewonnen worden van RVC ’33 uit Reewijk. Deze zondag tweede klasser had vorige week net als Argon de eerste wedstrijd verloren en had dus dezelfde opdracht.

Aangezien Argon dit keer met een betere instelling aan de wedstrijd begon was het al snel duidelijk, dat de ploeg de verplichte winst graag binnen wilde halen. De eerste mogelijkheid werd weliswaar nog niet op de juiste waarde geschat, maar na ruim een kwartier werd de ban gebroken toen Ian Refos goed voorbereidend werk van Epi Kraemer af wist te ronden met de openingsgoal. Heel snel daarna wist Dylan Bergkamp de voorsprong te verdubbelen en 10 minuten voor rust werd de tussenstand bij de thee door Dylan op 0-3 bepaald.

Na rust werd eerst in dezelfde trant doorgegaan en ook dezelfde spelers zorgden voor de score: Dylan Bergkamp 0-4 en Ian Refos 0-5, dit binnen tien minuten na rust. Omdat de concentratie daarna afnam bij het jonge team en omdat de scheidsrechter van dienst enkele coulante momenten had kon de thuisploeg kort achtereen ook twee maal tot scoren komen, maar Dylan Bergkamp bracht een kwartier voor tijd het verschil weer op vier. Kort voor tijd plaatste de thuisploeg de bal uit een vrije trap op de lat, waarna de dalende bal in de kluts over de lijn verdween voor 3-6, maar in de slotminuut maakte Ian Refos zijn derde en besloot de scheidsrechter met een stand van 3-7 meteen af te fluiten.

Omdat RCL ook zijn tweede wedstrijd in winst om wist te zetten zal de ontmoeting in Leiderdorp zaterdag beslissend zijn, Argon is alleen bij winst zeker van verdere deelname, bij een ander resultaat is de uitslag bij DOSR – RVC ’33 op zondag beslissend.