Oefenverlies bij Sportlust ‘46

10 september, 2019

De oefenwedstrijd bij het naar de hoofdklasse gepromoveerde Sportlust ’46 leverde behalve de hernieuwde kennismaking met een groot aantal oud-Argonauten ook een duidelijke nederlaag op. Door blessures gedwongen ontbraken ten opzichte van zaterdag weer enkele spelers zodat weer een andere opstelling uit de hoge hoed moest worden getoverd.

Dat bleek tegen een goed voetballende thuisploeg dit keer te veel van het goede, na een redelijk begin mikte de ons nog goed bekende Mark van der Weijden twee maal hard raak zodat na 20 minuten al een duidelijke stand op het bord stond. In de eerste helft werd één grote kans gecreeërd door Ilias Latif, maar alleen voor de doelman volgde slechts een verwaarloosbare poging tot een stiftje. Kort voor rust liet de thuisploeg met een schitterende uithaal doelman Jordi Stam voor de derde keer kansloos, terwijl met de nodige wissels binnen de gelederen ook in de eerste minuut van de tweede helft de bal uit het net moest worden gehaald door onze eerstejaars seniorenkeeper. Mede door de wissels aan beide zijden was het in de tweede helft iets meer een wedstrijd en Ilias Latif slaagde er in om uit de draai de eretreffer aan te tekenen. In de slotfase werden twee ongelukkige momenten nog afgestraft, zodat uiteindelijk met 6-1 de balans kan worden opgemaakt.

Zaterdag nog een belangrijke wedstrijd in het bekertoernooi en dan gaat de strijd om de punten beginnen, waarbij een ding zeker is: we zullen nog geen ingespeeld geheel aan de aftrap zien, hopelijk echter wel een team dat de potentie zal kunnen laten zien.