Via winst naar eerste plek bekerpoule

14 september, 2019

Het bezoek aan het op de eerste plek staande RCL uit Leiderdorp heeft een zege opgeleverd en daardoor is die leidende positie overgenomen. Of dat zo blijft, is afhankelijk van de laatste wedstrijd tussen DOSR en RVC ’33, als DOSR daar met 8 doelpunten verschil wint worden zij de leider en gaan we samen over.

Argon won de wedstrijd niet zo eenvoudig als de cijfers doen geloven, de thuisploeg voetbalde behoorlijk mee, zeker in fases in de tweede helft, maar de scherpte in de Mijdrechtse aanval en enkele mindere momenten van de doelman van de thuisclub zorgden er voor, dat de winst zeker verdiend naar Argon ging.

In de eerste helft was het eerst Ian Refos, die een messcherpe tegenaanval beheerst afrondde door langs de keeper te glijden, daarna zag Rachad Madi dat zijn zeker niet onhoudbare schot toch een te grote opgave voor de doelman was en tenslotte was het Ilias Latif die zijn Torinstinct toonde door een voorzet van rechts in een vloeiende beweging langs de kansloze doelman te knallen. Pal voor rust zorgde miscommunicatie tussen doelman Romero Antonioli en centrale verdediger Arnoud Schonis er voor, dat spits Wijnalda de ruststand op 1-3 kon bepalen.

Na rust wilde RCL duidelijk wat meer energie in de wedstrijd stoppen en dat zorgde er voor, dat Argon wat minder vaak voor het Leiderdorpse doel verscheen, de dadendrang van de thuisploeg leverde echter zelden gevaar op. Een klein kwartier voor tijd zorgde Ian Refos er met zijn tweede van de middag voor dat het boek gesloten kon worden, ook bij deze treffer zal de doelman achteraf toch denken dat er voor hem meer in had gezeten.

Argon dus door naar de knock out fase van de beker, de focus kon nu gericht gaan worden op de start van de competitie. Zaterdag zal dat gaan gebeuren met een thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Woudenberg, een tegenstander die we in het verleden al vaker getroffen hebben. We zijn benieuwd wie er dan allemaal inzetbaar zullen zijn en wat de ploegen de toeschouwers zullen kunnen bieden.