Winst in poulefase voor JO13-1

15 september, 2019

Vandaag richting De Meern voor de laatste bekerwedstrijd in de poule. Zonder Jayden, maar ook zonder scheidsrechter. Gelukkig was er een voetbalvader van de thuisploeg die deze taak op zich nam.

De bank was met Jesper, Cas en Floris goed bezet. Maar we hebben uiteraard nog meer toppers en die begonnen het duel voortvarend. Want binnen twee minuten stonden we al op voorsprong. Bjarne werd diep gestuurd, werd flink vastgehouden, maar ondanks al dat hinderen scoorde hij toch met links. De inval-scheids floot eigenlijk al voor een overtreding, maar besefte daarna pas dat er genoeg voordeel was en keurde het doelpunt alsnog goed. Niet veel later was er een kopie van de aanval, maar nu werd het schot van Bjarne geblokt. Achterin had Milan een goed tackle in huis en raakte Mees, na goed verdedigend werk, lichtjes aan zijn knie geblesseerd. Philip had van achteren een prachtige diepe bal die Bjarne net niet tot doelpunt kon promoveren. En een van de mooiste aanvallen kwam via Sebas en Koen bij Joey, die het net net niet kon vinden. Aan onze kant moest Marijn uit zijn zestien komen en hield een aanvaller van scoren af. De bal kwam daarbij wel op zijn hand en dat leverde dus een vrije trap op een gevaarlijke plek op. Heel gevaarlijk zelfs, want die werd prachtig in de bovenhoek geschoten. Daarna waren we weer veel op hun helft te vinden, maar Jermaine (zijnet) en Philip (mooie volley) scoorden niet. Sebas had dat wel kunnen (moeten……) doen. Hij werd in de zestien gevloerd en ging zelf achter de bal staan. Zijn schot vloog onderkant lat het veld weer in. Marijn had nog een hele goede reflex in huis zodat we met een 1-1 gingen rusten.

Jay en Mees (beiden met lichte blessures) werden vervangen door Cas en Jesper. Die laatste had meteen mooie slalom in huis, passeerde 3 man, bediende Sebas die prachtig in de bovenhoek scoorde. Mooi om ook de blijdschap van het hele team te zien bij die vernieuwde voorsprong. Het werd nog mooier toen Floris (voor Milan) weer binnen de lijnen kwam. Na ruim een jaar blessureleed en dus niet te mogen voetballen, was dat toch ook een heel mooi moment. Zijn eerste balcontact was meteen een goede verdedigende ingreep. Verder had hij samen met Maxime, Philip en Koen achterin niet veel meer te doen. We speelden goed en de 1 - 3 die volgde was alleen maar logisch gezien het spelbeeld. Sebas stuurde Bjarne diep, die stond net geen buitenspel en rondde beheerst af. We hadden misschien nog meer kunnen scoren (Sebas zijn goal werd wegens buitenspel terecht afgekeurd en Joey en Jermaine waren dreigend), maar we haalden dus een meer dan verdiende overwinning. Een 100% score dus in de beker en laat de volgende opponent maar komen!

 

 


Terug naar het overzicht