Argon JO13-1 start met winst bij Alliance '22

22 september, 2019

Na het bekeravontuur was het nu de beurt om de competitie in de Hoofdklasse C te starten. De lijst met afwezigen (met Jay, Jayden en Mees) was iets groter en de bank (met alleen Joey) was niet heel vol gevuld.

Thuisploeg Alliance ’22 uit Haarlem en wij waren de eerste helft aan elkaar gewaagd. Aan beide kanten waren niet heel veel kansen. Sebas schoot, na afjagen door Jesper, net naast en Cas scoorde weliswaar uit een corner, maar gebruikte daarbij zijn hand en werd het doelpunt dus terecht afgekeurd. En een diepe bal van Philip op Bjarne kwam daarna net niet lekker bij Jermaine terecht. Behoudens een paar corners werd de thuisploeg niet echt gevaarlijk en had Marijn dus een makkelijk ochtendje. De rust werd dus met een 0-0 stand bereikt.

Daarna kwam Joey in de plaats van Maxime en we probeerden het iets betere veldspel om te zetten in doelpunten. Na een goede ingreep van Floris gaf hij de bal aan Sebas die net geblokt werd. Maar halverwege de tweede helft scoorde hij wél. Joey was goed aan het storen en stuurde Sebas in de diepte. Die rondde in de verre hoek, buiten bereik van de keeper, beheerst af. Vijf minuten voor tijd viel de beslissing. Jesper werd net binnen de zestien aangespeeld, kapte zijn tegenstander fantastisch uit en joeg de bal met een fenomenale streep in de kruising. Wat een heerlijke goal! Milan en Marijn moesten achterin nog even optreden, maar na een prachtige diepe bal van Koen viel de definitieve beslissing. Jermaine ontving de bal en zijn snelheid en acties waren prachtig. Maar het mooiste was de beheersing om vlak voor de keeper het overzicht te bewaren en Bjarne de 0-3 te laten maken. Die zal in zijn carrière niet veel makkelijkere doelpunten hebben gemaakt. Uiteindelijke een ruime, maar zeker een terechte, overwinning. Een lekker begin dus van de competitie!

 


Terug naar het overzicht