JO13-1 de sterkste in derby tegen FC Aalsmeer

29 september, 2019

Na de eerste winst van vorige week kwam nu Aalsmeer naar de Hoofdweg toe. Zou het ons lukken om weer de drie punten te pakken? Dat moest dan gebeuren zonder de geblesseerde Jay. Op de bank zaten Floris, Joey en Milan.

De start was flitsend. Al binnen een paar minuten dook Cas gevaarlijk in de zestien op. Daar werd hus dusdanig getackeld dat ik eigenlijk een penalty verwachtte. Maar die werd door de scheids niet gegeven en bij het doorspelen was Jermaine het meest attent. Hij gaf de bal snel voor en Jesper was ook alert om bij de tweede paal de 1-0 binnen te koppen. Philip had later een prachtbal op Bjarne, maar had daar geen steun van andere aanvallers zodat dit niks opleverde. Jayden was 2x goed aan het verdedigen. En dat was op hun helft dus je begrijpt dat wij het betere spel hadden. Een van die acties leverde een corner op die door Mees goed werd ingekopt, maar waarbij de keeper nog net kon redden. Achterin hadden we de zaken goed op orde. Koen en Mees moesten beiden 1x ingrijpen en een diepe bal werd rustig door de uit zijn goal komende Marijn weggewerkt. Aan de andere kant kon Sebas net niet scoren na een lage, strakke voorzet van Cas. Halverwege de eerste helft scoorde Sebas alsnog, na een hele mooie aanval. Maxime passte in op Bjarne, die goed aannam, wegdraaide en Sebas vrij voor de keeper zette. Sebas slalomde rustig om de keeper heen en legde de 2-0 in het lege doel. Vlak voor rust kregen we nog een vrije trap (Bjarne werd neergehaald) op randje zestien. Jesper schoot goed over de muur, maar de keeper kon nog redding brengen.

De drie bankzitters kwamen er in voor Bjarne, Maxime en Philip. En deze tweede helft waren we nog meer op de helft van Aalsmeer dan voor rust. Jesper maakte, na een mooie loopactie van Sebas, met een prima boogbal de 3-0 en Sebas kopieerde dat een paar minuten later voor de 4-0. Dit na voorbereidend werk van Jayden en Jesper. Het laatste deel werd het bij ons allemaal iets minder, maar zonder dat Aalsmeer gevaarlijk kon worden. Marijn hoefde zijn keeperstenue amper te wassen zeg maar. Toch was er in de laatste minuut nog een mooi slotakkoord voor het aanwezige publiek. Maxime en Jesper combineerde door de verdediging heen, en Maxime zette Joey vrij voor de keeper. Die rondde keurig af en zo werd het dus 5-0.

Twee keer gespeeld, twee keer gewonnen en nul goals tegen. Een prima start boys!

 


Terug naar het overzicht