JO19-4 in eerste wedstrijden ongenaakbaar

01 oktober, 2019

Na een lichte teleurstelling in de bekerronde is de competitie begonnen met vuurwerk. Twee wedstrijden zijn er achter de rug en de uitslagen lijken een beetje op die vroeger bij de F-jes veel voorkwamen.

De eerste wedstrijd werd thuis afgewerkt tegen SCW. Daar kwam met 10-3 de 10 op het bord. De tweede wedstrijd, uit tegen Geinburgia was bijna hetzelfde met 9-3. Zoekend naar de verschillen met vorig seizoen zien we dat er met andere opstellingen geëxperimenteerd kan worden. Ook is duidelijk zichtbaar dat sommige spelers beter tot hun recht komen. Hierdoor is de verdediging solide, het middenveld stevig en creatief en de aanval snel en wendbaar. Daarbij zijn er in elke linie wisselmogelijkheden met behoud van de balans in het team.

De bekerwedstrijden waren in dat opzicht een prima mogelijkheid om te oefenen. En dat betaalde zich in de eerste twee competitiewedstrijden duidelijk uit. Al werd de eerste helft tegen SCW met 3-1 afgesloten, het spel was nog een beetje aarzelend en niet echt overtuigend. Maar na een omzetting naar 4-4-2 zat in de tweede helft de stemming er goed in. Op een zeker moment ging het zelfs zo hard naar de 8-1 dat de keeper van SCW het bijltje erbij neergooide en woedend de kleedkamer opzocht. De veldspeler die hem verving was overigens zeker geen verzwakking. Argon nam na die schokkende gebeurtenis iets gas terug en SCW zette de tanden wat steviger op elkaar. Uiteindelijk werd het dan ook 10-3 en de supporters gingen tevreden neuriënd naar huis.

De wedstrijd tegen Geinburgia verliep niet veel anders. Het succes van de vorige keer had weer een relatief grote groep meereizende supporters opgeleverd. Daarbij hadden de weergoden zich voorgenomen alle soorten weer en wind langs te laten komen. De uitersten waren een heerlijk zonnetje met lieflijke witte wolkjes tegenover een straffe wind met stortbuien waartegen menige paraplu niet bestand bleek.

De wedstrijd was in het begin, ook door de onvoorspelbare wind, wat rommelig. Een druk pratende scheidsrechter gekoppeld aan een fanatiek vlaggende grens maakte het er niet beter op. Zoals vaker werd daar in het veld ook op gereageerd met onnodige discussie en onderlinge verwijten. Onnodig omdat vanaf het begin de kansen zich aaneen regen. Doelpunten lieten nog even op zich wachten maar de spelverhouding was duidelijk, deze wedstrijd zou gewonnen worden. En inderdaad, na een aanvankelijk wat stroef begin begon de doelpuntenmachine weer te draaien. Vanuit de verdediging en het middenveld was er een voortdurende aanvoer van passes die steeds weer voor gevaar zorgden. De Geinburgse spelers konden daar echt niet tegenop. Een sterk spelend Argon had dan ook alle recht op de alweer zeer ruime 2-9.

De volgende wedstrijd gaat het team weer op reis, dit keer naar SDO. Die hebben hun eerste wedstrijd met 6-1 gewonnen van onze streekgenoot Hertha. Dus is dit waarschijnlijk een iets meer serieuze tegenstander. Met andere woorden, goed begonnen maar er volgen nog tegenstanders die meer tegenstand gaan bieden dus goed doorgaan is het devies.