Kansloze nederlaag voor Argon

12 oktober, 2019

Op bezoek bij De Zuidvogels heeft Argon niet aan kunnen haken bij de prestaties van de eerste weken, geplaagd door een overdaad aan afwezige spelers moest met een duidelijke nederlaag genoegen genomen worden.

Omdat ook de thuisploeg bepaald niet groots voor de dag kwam ontstond er op het druilerige sportpark de Wolfskamer een wedstrijd, die het publiek bepaald niet kon vermaken. Het merendeel van het balbezit was voor de thuisploeg, maar daar wisten ze slecht zelden een gevaarlijk moment mee te veroorzaken. De meeste opwinding ontstond, toen doelman Romero Antonioli na een kwartier de bal uit een corner langs zijn handen zag glippen, maar dit leverde slechts een nieuwe hoekschop op voor de gastheren. Pas in het tweede deel van de eerste helft kwam Argon wat vaker tot aanvallen, maar ook doelman Versteegt van De Zuidvogels hoefde weinig in actie te komen. Het meeste doelgevaar viel in de laatste vijf minuten voor rust te noteren. Eerst ontstond er na een Mijdrechtse hoekschop een ware scrimmage voor het doel van de thuisploeg, maar niemand wist de bal de juiste richting op te schieten. In de tegenaanval ontsnapte van de Pol over de rechterkant, zijn inzet werd door Romero Antonioli gekeerd maar de bal stuitte voor de voeten van van Erkel, die vanaf de rand van het strafschopgebied het gaatje naast de paal precies wist te vinden voor de 1-0. In de slotminuut leek Argon een kans op de gelijkmaker te krijgen toen Ilias Latif de bal met een omhaal in de doelmond bracht waar Ian Refos de inzet met het hoofd wilde verlengen, maar vol op het gezicht werd getroffen door een verdedigende schoen. Scheidsrechter van der Helm floot weliswaar, maar besloot dat dit als rustsignaal moest klinken in plaats van het op de stip deponeren van de bal. Ian Refos moest door verzorgers van beide clubs en een aanwezige arts langdurig op het veld behandeld worden en keerde dan ook niet meer terug na rust.

Of het voorval impact had gehad op de spelers in de kleedkamer zal onduidelijk blijven, feit was dat in de eerste minuut na de hervatting van de Pol te veel vrijheid kreeg op de punt van het strafschopgebied, waarna zijn voorzet in twee instanties door Promes langs Romero Antonioli gewerkt kon worden voor de 2-0. En toen enkele minuten later Gooijer vrij mocht inkoppen na een Huizer hoekschop, was met de derde treffer de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. De thuisploeg kreeg in het verloop van de tweede helft nog wel enkele mogelijkheden op meer, maar morste deze kansen tot aan de blessuretijd, toen kon middenvelder Camps de bal na een voorzet van links met een volley diagonaal binnen schieten en de eindstand op 4-0 bepalen.

Een ruime nederlaag, waar het Argon in de vorm van deze middag helaas niet veel tegen in kon brengen. Hopelijk richt de ploeg zich op voor de ontmoeting met Scherpenzeel, dat op deze speeldag voor de eerste keer met verlies werd geconfronteerd. Zo is er geen enkele ploeg meer zonder puntenverlies en lijkt de eerste klas ook dit seizoen weer een competitie te worden waarin iedereen van iedereen kan winnen, maar dus ook verliezen.