Argon JO13-1 walst na rust over RODA '23 heen

19 oktober, 2019

Vandaag hadden we een bekerwedstrijd. Thuis tegen de JO13-2 van Roda ’23. We zijn meestal niet compleet en ook dit keer niet vanwege de afwezigheid van Philip. Al in de eerste minuut was er een levensgrote kans voor ons. Milan stuurde Joey de diepte in en zijn stift over de keeper was fantastisch. Helaas kon een verdediger nog net de bal van de doellijn weghalen. Bij een bal voorlangs kon Jesper er niet genoeg bij, Koen kon bij de tweede paal ook niet intikken. Maxime kopte uit een corner naast en Sebas deed dat uit een voorzet van Koen ook. Achterin greep Mees goed in en keeper Marijn krijg verder nauwelijks iets te doen. Alleen een hoge bal moest hij wegstompen, voor de rest waren het alleen maar terugspeelballen. Daarna kregen we weer de ene na de andere kans en het was wachten op de 1-0. En toen die maar niet viel en we dachten de rust met 0-0 te halen was daar Bjarne, die na goed doorzetten Sebas in stelling bracht. Hij rondde keurig met links in de bovenhoek af. De scheids floot bijna direct erna voor rust af.

Na de rust kwamen de invallers Jay, Jermaine en Floris erin. En vanaf het begin waren wij weer de bovenliggende partij. Jesper zette met een prachtige steekbal Joey vrij voor de keeper, maar die had (toen) zijn vizier nog niet op scherp. Jermaine had een paar prachtige acties op rechts en Jay viel goed in op het middenveld. Na een goede actie van hem schoot Koen hard, maar helaas ook, naast. Een vlotte combinatie tussen Sebas en Jesper gaf Joey een niet te missen kans en werd het 2-0. Jayden kapte een mannetje uit en gaf voor op Jesper, die schoot via de handen van de keeper op de lat. Maar daarna ging het scorend ook echt lekker los. Een beetje frommelgoal van Joey betekende de 3-0 en ook Sebas maakte zijn tweede van de dag. Het voorwerk van Cas was van hoog niveau. Koen gaf vanuit zijn rechtsback plaats een splijtende pass op Joey en die maakte zijn hattrick vol. Na een goede actie van Cas werd het door een Roda-speler 6-0 en het slotakkoord was voor Joey die zijn vierde (!!!) van de dag maakte en de eindstand op 7-0 bepaalde. Een prima wedstrijd dus van onze boys en weer een ronde verder. Goed gedaan mannen!