Argon pakt karaktervol punt tegen Scherpenzeel

19 oktober, 2019

De ontmoeting met Scherpenzeel, nieuw in de 1e klasse A, leek voor Argon in de eerste helft op een nieuwe domper uit te lopen, maar omdat het team zich zeer karaktervol oprichtte na rust werden de punten uiteindelijk gedeeld en konden de toeschouwers na een aantrekkelijk schouwspel huiswaarts keren.

De openingsminuten van de wedstrijd leverden Argon enkele mogelijkheden op, maar de vrije trap van Ilias Latif deed de bal naast het doel belanden en een goede pass van dezelfde speler werd door rechterspits Elgreenio Dorade verkeerd aangenomen waardoor een kans om vrij door te lopen richting doelman Uyterwaal verloren ging. Na deze beginfase namen de bezoekers langzaamaan het heft in handen en ondanks dat ze de bal veel in bezit hadden, wisten ze daar niet al te vaak gevaar mee te stichten. Halverwege de eerste helft kwamen ze door een stilstaande fase toch op voorsprong, de bal werd uit een vrije trap in het strafschopgebied geplaatst waar de opgekomen verdediger Ceyar net even hoger reikte dan het hoofd van Arnoud Schonis, de bal verdween met een fraaie curve over doelman Romero Antoniloi in de verre hoek voor de 0-1. In het verdere verloop van de eerste omloop veranderde weinig aan het spelbeeld, behoudens enkele kleine mogelijkheden bij kopballen van Bas Boelhouwer kon Argon de gasten niet echt verontrusten en de 0-1 ruststand was qua spelbeeld dan ook zeker te billijken.

Dat speelbeeld veranderde na rust echter drastisch. De jonge Mijdrechtse ploeg stroopte de mouwen op, ging de duels wat feller aan en dat leverde binnen tien minuten de gelijkmaker op. Het was Ilias Latif die uit een steekpass van Rachad Madi alleen voor de doelman verscheen, de inzet leek via het lichaam van de doelman te smoren maar nam daarna op de kunstgrasmat zoveel effect aan dat de bal zonder door iemand geraakt te kunnen worden toch over de doellijn verdween, 1-1. Gesterkt door deze gelijkmaker trok Argon meer en meer naar voren en had bepaald pech, dat Rozema een kopbal van Bas Boelhouwer na een scherp genomen hoekschop nog net voor de lijn weg wist te werken. In een poging het tij te keren zette Scherpenzeel routinier Sissing in en die wissel betaalde zich na tien minuten uit. Waar Argon de mogelijkheid tot scoren had maar invaller Stan van Scheppingen besloot te koppen in plaats van te schieten, kon de doelman redden en met een verre trap een uitval in gang zetten. Daaruit belandde de bal bij Sissing, die een verdediger uit wist te kappen, langs Romero Antonioli gleed en uit moeilijke hoek er toch in slaagde om de bal langs verdediger Teun Gortenmulder in de verre hoek te krijgen voor de 1-2.
Met nog 20 minuten te gaan zette Argon nogmaals aan en nam daarmee verdedigend wat risico, maar Romero Antonioli wist tot twee maal toe reddend op te treden bij een kansrijke situatie voor de gasten. Met minuut 88 op het scorebord kreeg Argon een vrije trap op ruim 20 meter van het doel. Ilias Latif demonstreerde zijn fraaie traptechniek, maar de bal belandde buiten bereik van de doelman tegen de kruising. Gelukkig voor de thuisploeg stond Stan van Scheppingen op de juiste plek om de rebound alsnog over de doellijn te plaatsen en zo de eindstand op 2-2 te zetten.

Gezien de tweede helft kan gesproken worden van een verdiend punt wat door de jonge ploeg zeker als een steun in de rug gevoeld zal worden. Dinsdag volgt een bekerwedstrijd bij Odysseus ‘’91, volgende week zaterdag komt RODA ’46 uit Leusden naar de Mijdrechtse Hoofdweg voor de strijd om de punten.