Simpele zege in bekertoernooi

23 oktober, 2019

De eerste knock out ronde van het bekertoernooi bracht Argon naar sportpark Olympos, waar Odysseus ’91 wachtte. Een lager spelende tegenstander, die besloten hadden één dan wel twee bussen te parkeren op de rand van het eigen strafschopgebied en daar zo min als mogelijk vandaan te komen.

Niet vreemd dus, dat het percentage balbezit voor Argon opliep naar een niveau, dat in de competitie onhaalbaar zal zijn. Ondanks de drukte kwamen er in het eerste kwartier toch een aantal behoorlijke kansen, waarbij Rachad Madi onder andere de kruising raakte uit een vrije trap. De openingsfase werd afgesloten met een bijzondere treffer, want de voorzet kwam van de voet van Chris Daal, die voor het eerst in maanden weer eens minuten kon maken en het afwerken was van Mick de Vree, die daarmee zijn eerste treffer voor de club wist te produceren. In de resterende fase van de eerste helft wist doelman El Salik zijn heiligdom met enkele goede saves schoon te houden.

Na de rust, die door de thuisploeg om onduidelijke redenen werd verlengd tot bijna 25 minuten (toegegeven, het was een eind lopen naar de kleedkamers in de sporthal op het complex) viel al snel de tweede treffer en daarmee de beslissing. Rachad Madi kopte de bal uit een voorzet van Ilias Latif langs de doelman en noteerde zo de 0-2. Wat daarna volgde werd steeds minder zichtbaar voor toeschouwers en staf, want langzaam maar zeker nam de mist het speelterrein in handen waardoor het spel alleen te volgen was als je zoals de prima jonge leidsman er kort op zat of als het spel zich toevallig aan jouw kant van het veld ophield.

Weinig bijzonders te melden dus, de tegenstand in de volgende ronde zal zeker zwaarder worden.


Terug naar het overzicht