Verdiende zege voor Argon JO13-1

02 november, 2019

Vandaag mochten onze boys van de JO13-1 na een vrij weekend weer aan de bak. sv. Hillegom komt op bezoek en gezien de ranglijst voor beide ploegen een hele belangrijke wedstrijd om aan te blijven haken bij de bovenste ploegen. Gezien de weersvoorspelling is het altijd maar de vraag of veld 2 bespeelbaar is, maar gelukkig kon er gevoetbald worden. Onze vaste verslaggever is vandaag afwezig, dus vandaag een verslaglegging die hopelijk een beetje het niveau van Frank evenaart…..In de wissel stonden Mees, Jermaine, Philip en Jay. Volle bak op de bank, vanwege een geheel fitte selectie. En mooi om te zien is dat er weer de nodige support langs de lijn stonden, ouders en ook zeker de opa’s en oma’s kunnen de verrichtingen van hun (klein)kinderen bijzonder waarderen.

In de beginfase stond direct de druk op de tegenstander, met direct grote kansen. Marijn trapt hard uit en de bal wordt door verschillende Hillegom spelers onhandig gemist, waarna Bjarne een mooi stiftje in huis heeft. De bal wordt nog even tegengehouden, maar Bjarne is degene die de rebound maakt, 1-0. Een paar minuten later een vrije trap van Jesper, welke door de keeper niet lekker wordt geklemd en daar is Cas zeer alert en maakt de 2-0.

Argon heeft de smaak te pakken en Hillegom krijgt een lesje in effectiviteit. Ditmaal is het Sebas die vanuit de hoek strafschopgebied schiet en de bal gaat via de hand van de keeper richting Jesper en die schiet hard in de lage hoek, 3-0! Een heerlijke acht minuten om zo te beginnen. Argon en Hillegom zijn in het verloop van de eerste helft absoluut aan elkaar gewaagd. Marijn moet een aantal keren redding brengen op schoten van de rechtsbuiten en Milan en Floris grijpen goed in op een aantal steekballetjes van de tegenstander. Koen staat ook zijn mannetje en heeft zijn directe tegenstander onder controle. Op het middenveld zien we mooie een-tweetjes tussen Cas en Jesper en is Maxime als vanouds erg sterk aan de bal. Hillegom krijgt wat meer controle over de wedstrijd en ze krijgen nog een grote gevaarlijke kans, maar daar is Marijn weer met een goede en zeer nuttige redding. In het vervolg wordt Sebas even uit voorzorg gewisseld voor Jay en op slag van rust wordt het dan toch nog 4-0. Jesper zet voor op Joey, deze maakt een prachtige kapbeweging, speelt twee man uit en schiet de bal feilloos in de korte hoek. Kort daarna fluit de scheidsrechter voor de rust.

In de tweede helft maken Milan, Joey en Koen plaats voor Jermaine, Mees en Philip. Het begin is van beide kanten erg rommelig, veel balverlies en het speelveld (te) kort op elkaar. Rond de middellijn een mooie pass naar de rechtsbuiten Jermaine, die goed achter zijn man blijft hangen om buitenspel te vermijden en vervolgens op snelheid er voorbij komt, maar helaas net naast schiet. Voor de dug-out worden we nog getrakteerd op een panna bij een Hillegom speler door Jesper, die Bjarne in staat stelt om de score te vergroten, maar dit keer is de verdediging alert. Mogelijk door de 4-0 achterstand, zien we een tegenstander die wat fysieker gaat worden, af en toe harde duels en het wegtrekken van een Argon speler. En daar is maar één antwoord op en dat is scoren, 5-0! Sebas kwam er net in voor Jesper en het mooie voorwerk is van Maxime die met een pass Sebas in stelling zet om af te maken in de rechterhoek. Eén minuut later heeft keeper Marijn wederom een grote bijdrage in de wedstrijd. Met een verre trap komt de bal bij Sebas, die speelt de keeper beheerst uit en maakt de 6-0. Op links is Jayden sterk en speelt Sebas aan die wederom zo doorloopt naar de achterlijn, maar helaas stond er niemand om af te maken. Hillegom krijgt een hoekschop en de bal wordt niet lekker weggewerkt en komt prompt voor de voeten van een Hillegom speler, 6-1. Niet lang daarna toch nog weer een tegengoal, 6-2. De speeltijd loopt op zijn eind als Sebas zijn derde doelpunt maakt, 7-2! In de laatste minuut nog een overtreding in het penaltygebied op Jermaine, en die had toch misschien een penalty mogen krijgen…..De scheidsrechter fluit voor einde wedstrijd en mogen de jongens weer drie punten meenemen.

Misschien is de uitslag wat geflatteerd, maar absoluut verdiend om te winnen, zeker als je de kansen zo effectief benut! Volgende week een tegenstander van formaat, dan komt de koploper Roda '23 op bezoek. Met de juiste instelling wordt het een mooie pot!