Argon in doelpuntrijke wedstrijd naar winst

02 november, 2019

Wedstrijd nummer 7 bracht Argon naar Zuidoostbeemster, waar ZOB wachtte. In de vlakke polder boven Purmerend had de wind, die van doel naar doel waaide, vrij spel en dus ook invloed op het spel.

Argon speelde in de eerste helft tegen de wind in en de ploeg probeerde met zorgvuldig balbezit hier het beste van te profiteren. Het leverde in het eerste kwartier enkele mogelijkheden op, maar het schot van Jasper van der Jagt was te zacht om doelman Been te verontrusten en de inzet van Ian Refos verdween in het zijnet, waar een balletje voor de goal meer gevaar op leek te leveren. Bij een schot van Ilias Latif moest de doelman wel redden ten koste van een corner, de daarop volgende inzet van Bas Boelhouwer verdween over de dwarsligger. De openingsfase werd afgesloten met een schot van Ian Refos, via een verdedigend been ging de bal juist langs de voor Argon verkeerde kant van de paal.
Na deze fase vervlakte het spel enigszins, het veldspel van Argon bleef wel beter maar leverde weinig doelgevaar op, het spel van de thuisploeg was in de eerste helft over het geheel beneden peil, opvallend was dat men ondanks het windvoordeel niet een keer tot een schot van afstand kwam. In de slotminuten van deel een zette Argon nogmaals aan en nu met resultaat. Na een goede combinatie over de rechtervleugel was de steekpass van Elgreenio Dorade op Ilias Latif op maat en deze kans liet de spits zich niet ontnemen, doelman Been werd kansloos gepasseerd voor de openingstreffer, 0-1. Gesterkt door deze treffer kwamen er in de slotminuten nog enkele fraaie doelpogingen, maar Bas Boelhouwer stuitte op de doelman, die ook een schot van Ilias Latif pareerde net zoals de daarop volgende rebound van Rachad Madi. Die laatste speler probeerde het op slag van rust nog met een schot van buiten de zestien, maar ditmaal ging de bal juist over de kruising.

Het zal in de kleedkamer van de gastheren gedonderd hebben, ze kwamen in ieder geval met een andere instelling het veld op en al na twee minuten was er een mogelijkheid voor Pals, die zijn uithaal echter gepakt zag worden door Romero Antonioli. Het eerste gevaar na rust van de zijde van Argon ontstond na ruim vijf minuten spelen na een vrije trap van Bas Boelhouwer, de bal ging voor het doel langs en kon bij de tweede paal net niet geraakt worden voor Jasper van der Jagt. Nadat Romero Antonioli na een klein uur redde op een inzet van Van Wonderen, was het daarna weer de beurt aan Argon: eerst mikte Ilias Latif de bal uit moeilijke hoek wel langs de doelman, maar zag tot zijn afgrijzen dat het leer via de binnenkant van de verste paal weer het veld in stuitte, daarna lanceerde linksback Kenzo Brown met een prima dieptepass de razendsnelle Elgreenio Dorade, die gebruik makend van zijn snelheid alleen op de doelman afdenderde en deze met een gevoelvolle boogbal volslagen kansloos passeerde, 0-2. Kort na deze wonderschone treffer mocht hij zijn plaats afstaan aan Dylan Bergkamp, die zo weer wat langer mee kon doen dan vorige week.
De wedstrijd bleek echter in het geheel niet gespeeld te zijn, want plots slaagde de thuisploeg er wel in, om tot echt doelgevaar te komen. Coenderman schoot bij een goede kans nog voorlangs, Ninteman zette na 68 minuten zijn hoofd doeltreffend tegen de bal, die uit een corner voor het doel was geplaatst en de aansluitingstreffer was daar, 1-2. En vijf minuten later was een halve mistrap in de Mijdrechtse defensie aanleiding tot de gelijkmaker, Romero Antonioli kon de eerste inzet van Grent nog pareren maar zag de daarna volgende rebound van Pals via zijn vingertoppen toch in de hoek verdwijnen voor de 2-2.

Argon herpakte zich razendsnel van deze tegenvaller, want binnen twee minuten was de voorsprong weer een feit: Dylan Bergkamp plaatste de bal vanaf de rechtervleugel met gevoel voor het doel langs richting Ilias Latif, die met een breedtepass de inmiddels voor het doel opgedoken Ian Refos een niet te missen kans bood, 2-3. De irritatie kreeg nu de overhand bij de thuisploeg en binnen enkele minuten liepen even zo veel spelers tegen een gele kaart aan wegens commentaar. In minuut 83 leverde doorjagen van de Mijdrechtse aanvallers balwinst op, Ilias Latif zette Dylan Bergkamp vrij op de rand van het strafschopgebied en weer was doelman Been kansloos, via binnenkant paal stond doelpunt nummer 4 van Argon op het bord. Het dient gezegd, opgeven wilde ZOB nog niet en Romero Antonioli moest redden op een schot van Ninteman, maar zag vier minuten voor tijd een geplaatste inzet van Pals toch weer in zijn doel verdwijnen, zodat met 3-4 er nog van alles mogelijk leek in deze opwindende tweede helft. De laatste kansen bleken echter toch weer voor Argon te zijn: na een subtiel hakje van Dylan Bergkamp stond Ian Refos alleen voor de doelman, maar die kans leverde slechts een hoekschop op en in de laatste minuut brak Ian Refos over de linkervleugel uit en werd pas binnen het strafschopgebied achterhaald, maar ook onderuit gehaald door Jansen. De beslissing van scheidsrechter Kuup was logisch: geel (zijn tweede, dus rood) voor de dader en de bal op de stip. Rachad Madi nam deze kans waar om de vijfde scorende Argonaut van de middag te worden en na diens treffer werd de strijd ook meteen beëindigd door de scheidsrechter met de voor Argon fraaie cijfers van 3-5.

Door deze zege is Argon opgeklommen naar de vierde positie op drie punten achterstand van het leidende duo Scherpenzeel en WV-HEDW. Zaterdag volgt weer een uitwedstrijd, ook dit keer gaat de reis naar een gepromoveerde ploeg namelijk Monnickendam dat met 7 punten uit evenveel wedstrijden zich net boven de gevarenzone bevindt.