Argon JO13-1 buigt voor koploper Roda'23

09 november, 2019

Vandaag tegen koploper Roda ’23, die nog geen punt verspeeld hadden. Zouden wij de eerste worden die dat voor elkaar kregen? De opstart was wat hectisch want we moesten op het laatste moment nog op zoek naar een scheidsrechter. Gelukkig wilde Auke dit doen, waarvoor bedankt! Ook een bedankje voor Justin die de coaching van Raoul over had genomen. Verder hadden we binnen het team nog een afwezige, want Jesper was ziek geworden. Verder waren we compleet, dus drie man (Floris, Jay en Koen) op de bank.

Vanaf de start een fel Roda die na een minuut al hadden kunnen scoren. Gelukkig was daar Marijn die de bal uit de doelmond bokste. Meteen daarna een kans voor ons. Cas stuurde Bjarne diep. Die bracht Joey in stelling die naast schoot. Daar zat wellicht meer in. Bij de actie daarop lag de bal er bij ons wel in. De aanvaller van Roda draaide goed weg bij Jayden en schoot hard in de verre hoek. Nu was Marijn kansloos. Het tempo was in het begin hoog, waarbij onze gasten de beter spelende ploeg waren. De middenfase van de 1e helft was gelijkwaardiger. Tien minuten voor rust een hele grote kans voor ons. Jermaine zette Joey aan het werk. Hij ging alleen op de keeper af en had misschien zelf kunnen scoren, maar legde de bal af op Bjarne. De pass was net niet prefect waardoor er nog net een verdediger tussen kon komen. Niet veel later een mooie aanval helemaal opgezet van achteruit wat een corner opleverde. Na het uitverdedigen daarvan kwam de bal bij Sebas die een lekker schot had, maar helaas naast het doel ging. We gingen de rust in met een 0-1 achterstand.

De bankzitters vervingen Jermaine, Mees en Philip. Snel na rust was er weer een grote kans op de gelijkmaker. Cas schoot met een boogbal over de keeper, maar ook over het doel. Een paar minuten daarna werd het 0-2. Eerlijk is eerlijk, hij werd gemaakt uit een prachtige aanval. De jongens bleven strijden voor een beter resultaat. Maxime gaf scherp voor op Joey, maar de keeper kon de bal nog net voor zijn voeten wegplukken. Niet veel later werd Joey in de zestien gevloerd en dat leverde dus een strafschop op. Floris ging achter de bal staan, maar schoot helaas op de paal. Jammer, want nu dus geen aansluitingstreffer en als die had gevallen had ik een gelijkspel nog wel zien zitten. De jongens zaten er na die domper een beetje doorheen en was het Roda dat het spel bepaalde. Vlak voor tijd werd het nog 0-3. Milan had eerst nog wel de voor hem bekende slidings in huis, maar nadat Koen en Philip de bal nog wel goed weg werkten, was het bij de derde keer dan toch nog raak.

Qua kansen waren we echt niet de mindere, maar het betere voetbal was van de gasten. Maar complimenten voor de boys hoe ze er voor gevochten hebben!


Terug naar het overzicht