Zeer onnodige nederlaag voor Argon JO13-1

17 november, 2019

Als je een masterclass “hoe geef je drie punten weg” had willen zien, dan moest je afgelopen zaterdag in Noordwijk zijn.

Bij SJC (Sint Jeroen’s Club) speelden we bij de een-na-onderste en hadden we een helft lang totaal geen tegenstand. Ik denk dat keeper Marijn maximaal drie terugspeelballen heeft gehad. Voor de rest waren we continu op de helft van de thuisploeg te vinden. Met kansen genoeg om (veel) meer dan de 0-1 ruststand te bereiken. Na een goede actie van Jayden kregen we een corner die Maxime net naast kopte. En na een slimme overstap van Cas schoot Maxime over. Hij gaf even later een splijtende pass waaruit Jesper na een minuut of tien de 0-1 scoorde. Hij nam de pass van Maxime prachtig aan, ging alleen op de keeper af, omspeelde hem en schoof de bal in het lege doel. Daarna werden schoten van Sebas en Jermaine geblokt. Jesper schoot op het dak van het doel en Bjarne deed dat, na een flitsende actie van Jermaine op rechts, op de paal. En uit de rebound lukte het ook Sebas niet om de 0-2 op het bord te krijgen.

Na de rust kwamen bankzitters Joey, Mees en Philip in het veld voor Bjarne, Koen en Milan. Joey startte sterk met een goede actie op rechts en was even later dicht bij een doelpunt met een schot op de paal. Floris meldde zich ook voorin en dat leverde een corner op, die verder niet gevaarlijk werd. Het goede spel van de eerste helft raakte langzaam weg, maar zonder dat SJC echt gevaarlijk werd. Toch trad een aloude wet in werking: als je hem zelf niet maakt, dan…..

En dat gebeurde ook. Werkelijk uit het niets werd de gelijkmaker gescoord. Marijn was kansloos op het mooie schot in de verre hoek. Je zag de frustratie bij onze jongens toenemen en zelfs het puntje binnenhalen lukte niet, want in de allerlaatste minuut werd de 2-1 gemaakt.

Zo onnodig puntenverlies dit. Erg jammer en onverdiend. Maar dat is soms voetbal en hopelijk worden de boys hier alleen maar sterker van. Dan levert deze nederlaag misschien toch nog iets positiefs op.


Terug naar het overzicht